Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

Wat zijn de meest logische raamdecoratie voor op de werkplek

Het maakt niks uit op wat voor een werkplek je werkt, het is altijd fijn als je je werk goed kan verrichten. Om een goede werkplek te creëren is het dus belangrijk om de juiste raamdecoratie te kiezen. Daarom gaan we helpen om de meest logische raamdecoratie te kiezen voor jouw werkplek.

Temperatuur

Als je aan het werk bent dan is een aangename temperatuur erg belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld werkt in een kantoor achter een computer, kan het in de zomer erg warm worden. Maar tijdens de winter is het dan weer koud. Kies voor raamdecoratie die je voor het kantoor kan hangen waardoor het niet te warm en ook niet te koud is. Een voorbeeld zijn horizontale jaloezieën.

Holle kantoorruimtes

Bestaat het kantoor vooral uit harde materialen zoals een betonnen vloer, tegelvloer en veel glas en staal? Dan kan de juiste raamdecoratie ervoor zorgen dat het geluid wordt geabsorbeerd. Door de juiste raamdecoratie te kiezen zorg je ervoor dat het binnen het kantoor minder hol klinkt. Raamdecoraties zoals dikke gordijnen of rolgordijnen met inbetweens werken erg goed hiervoor

Brandvertragende stoffen

Het is uiterst belangrijk om een raamdecoratie te kiezen die brandvertragend is. Zoals ook al in de naam staat vertraagt het de brand, maar houdt het de brand niet tegen. Naast dat de stoffen brandvertragend zijn, zien ze er ook erg goed uit. Stoffen die brandvertragend zijn:

  • Brandwerende stoffen
  • Flanel stof
  • Fluweel
  • Suede

Lichtinval op computerscherm

Tijdens het werk kan het erg storend zijn als er zonlicht op uw beeldscherm komt, want hierdoor kan je minder goed het scherm bekijken. Het is erg fijn om te werken met zonlicht in de kamer maar het is ook weer niet de bedoeling dat er te veel zonlicht is dat je niet meer goed je scherm ziet. Een goede oplossing hiervoor zijn licht doorlatende gordijnstoffen zoals inbetweeners. (Zie op de website van raamdecoratie specialist).