Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Verschillende bier soorten

Bier

 

Het is misschien wel de meest gedronken alcoholische drank die er is. We hebben het dan natuurlijk over bier. Alleen in Nederland al worden er enorm veel verschillende biersoorten verkocht en aangeboden op de markt, van zowel Nederlandse merken als buitenlandse merken. Ga je naar een festival dan gaan er ook enorm veel liters doorheen op één avond, vaak worden bij grote evenementen grote tanks geleverd met bier. Er zijn verschillende soorten installaties die hiervoor gebruikt worden. je hebt de traditionele installatie; deze wordt vooral bij kleine feestjes gebruikt, hier worden fusten van 50, 30 of 20 liter op aangesloten. Het tanksysteem wordt vaak bij grote evenementen gebruikt, hier kunnen vaste tanks op aangesloten worden van 250 tot 5000 liter. Bij een automatische tap, wordt een vaste hoeveelheid ingeschonken wanneer de kraan kort open wordt gezet. Een multitap wordt ook soms gebruikt bij grote evenementen hiermee kunnen meerdere glazen tegelijkertijd getapt worden. de thuis tap is een kleine biertap die ook verkrijgbaar is in de supermarkt of bij de slijterij hier zit zo’n 4 tot 6 liter in.

 

Gist

Zoals al eerder gezegd zijn er enorm veel verschillende bier soorten op de markt verkrijgbaar. Niet alleen in merken maar ook in verschillende gistsoorten zo is er ondergistende bieren; deze worden met name in Duitsland en Tsjechië geproduceerd die de internationale waardering kunnen wegdragen. Toch is ook het grootste deel van de Nederlandse bieren ondergistende bieren. Bovengistende bieren zijn typische bieren voor de Belgische en Engelse biercultuur. En dan zijn er ook nog bieren van spontane gisting, deze worden eigenlijk alleen in Brussel en het aangegrenzende pajottenland gebrouwen. In het bierverbruik oftewel de hoeveelheid consumptie van bier staat Tsjechië bovenaan en Frankrijk onderaan.

 

De grote merken

Neerland zelf kent al enorm veel biermerken. Waaronder natuurlijk Amstel, Heineken, Hertog Jan en Bavaria. Onder deze merken, zijn dan ook weer verschilende soorten zo heeft Amstel nog allerlei merken hieronder als Amstel Radler, Amstel 0.0, Amstel light en Amstel Gold en ook deze soorten breiden zich weer uit Amstel Radler heeft nu ook al meerdere smaken geproduceerd en zo af en toe wordt er een nieuwe smaak aan het assortiment toegevoegd. Ook heeft ieder biersoort een ander alcoholpercentage zo heeft een zwaar bier een hoog percentage en een licht biertje een laag percentage. Black Damnation bevat 13% alcohol en het laagste percentage is natuurlijk 0.0% wat bijna ieder biermerk wel in het assortiment heeft.

 

Veel verkochte bieren zijn dan ook Amstel of Heineken bier, wat vaak ook standaard geschonken wordt bij evenementen en kroegen en discotheken. Daarnaast is er nog Brand bier, De koninck, Grolsch, Hoegaarden, Leffe en Texels Skuumkoppe wat onder andere te verkrijgen is.

 

https://www.horecagoedkoop.nl/bierfust