Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Welke soort koffiebonen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten koffiebonen, elk met hun eigen unieke smaakprofiel. De meest voorkomende soort koffieboon is de Arabica boon, die een lichte, fruitige smaak heeft. De Robusta boon is een andere populaire soort koffieboon, en heeft een sterkere, meer bittere smaak. Er zijn ook veel speciale koffiebonen, zoals de Kopi Luwak boon, die geoogst wordt uit de uitwerpselen van een soort Indonesische kat. Van deze bonen wordt gezegd dat ze een heel unieke en intense smaak hebben.

Arabica koffiebonen

Arabica koffiebonen zijn koffiebonen die geoogst zijn van de Arabica plant. Deze bonen zijn bekend om hun unieke smaak en aroma, en ze worden vaak gebruikt in koffiespecialiteiten en espressodranken.

Hoewel Arabica koffiebonen in veel verschillende landen in de wereld verbouwd worden, worden ze het meest geassocieerd met Brazilië. Dat komt omdat Brazilië de grootste producent is van Arabica koffiebonen, goed voor meer dan 40% van de totale wereldproductie.

Er zijn twee hoofdsoorten Arabica koffiebonen: Braziliaanse en Colombiaanse. Braziliaanse koffiebonen zijn meestal lichter van kleur en hebben een mildere smaak, terwijl Colombiaanse koffiebonen donkerder zijn en een rijkere smaak hebben.

Het maakt niet uit welke soort je kiest, Arabica koffiebonen maken een heerlijk kopje koffie. Dus als je op zoek bent naar een unieke en smaakvolle koffie-ervaring, moet je ze zeker eens proberen.

Heb je je koffie graag met een beetje smaak? Zo ja, dan wil je zeker de specialty koffie van Eddy’s Coffee proberen. Ook zijn er heerlijke decaf koffiebonen verkrijgbaar.

Robusta koffiebonen

Robusta koffiebonen hebben een hoger cafeïnegehalte dan Arabica koffiebonen. Robusta koffiebonen worden ook gebruikt in oploskoffie en sommige espressomelanges. De smaak van Robusta koffie wordt meestal omschreven als hard, houterig of rubberachtig.

Robusta koffiebonen hebben een hoger cafeïnegehalte dan Arabica koffiebonen. Ze worden ook gebruikt in oploskoffie en sommige espressomelanges. De smaak van Robusta koffie wordt meestal omschreven als hard, houtachtig of rubberachtig.

Als je een koffie met een kick zoekt, dan is Robusta de boon voor jou. Wees alleen gewaarschuwd – de sterke smaak is misschien niet naar ieders smaak!