Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Welke soorten spareribs zijn er allemaal?

Spareribs, ze zijn er in verschillende soorten. We hebben het dan niet over het verschil tussen de supermarkt of bij de slager, maar echt van welk deel van het dier ze komen én van welk dier. Als je namelijk dacht dat er maar één soort sparerib is, dan heb je het verkeerd. In deze blog vertellen wij je er meer over.

Spareribs en baby back ribs

Het eerste onderscheid dat je kunt maken is het verschil tussen ‘gewone’ spareribs en baby back ribs. De spareribs zoals de meeste van ons kennen, komen van de zijkant van het varken. Het zijn vrij lange botten, voorzien van veel en stevig vlees. Baby back ribs komen daarentegen van hoger op de rug van het varken. En zoals de naam het al zegt; ze zijn wat kleiner van formaat. Toch is de verhouding bij baby back ribs tussen vlees en bot beter. Uiteindelijk heb je wel meer baby back ribs nodig om dezelfde hoeveelheid vlees te krijgen als bij gewone spareribs. Maar uiteindelijk wint kwaliteit het van kwantiteit.

Meer dan varkensvlees

Eerder legde we uit van welk deel van het varken de spareribs of baby back ribs komen. Maar varken is niet het enige soort vlees. Je kunt namelijk ook rund of lams spareribs bestellen. Als je liever houdt van wat zoeter vlees, kun je namelijk beter kiezen voor lamsvlees. Wil je juist magerder vlees dan varkensvlees, dan is rundvlees ideaal. De spareribs van rundvlees worden ook wel St. Louis cut spareribs genoemd. Alle soorten spareribs bevatten veel proteïne en calcium, maar toch is het niet verstandig om ze elke week te eten. Dat kan namelijk leiden tot een overlading aan calcium en eiwitten. Hierdoor kun je misselijk worden, last krijgen van obstipatie of diarree en braken.

https://bramfreshfood.nl/product-categorie/vlees/bbq-grill/spareribs/