Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Het fenomeen genaamd: Bulletproof Coffee

Het is al een geruime tijd een hit in Amerika en het begint steeds meer bekendheid in Nederland te vergaren: bulletproof koffie. Bulletproof coffee is koffie met boter en kokosolie eraan toegevoegd. Er wordt geclaimd dat deze koffie ervoor zorgt dat je langer gefocust blijft en je hongergevoelens onderdrukt worden. Bovendien krijg je ook nog een royale hoeveelheid aan omega-3 en omega-6 vetzuren binnen. Dat klinkt veelbelovend, maar laten we het even onder de loep nemen!

De oorsprong

Dave Aspray heeft het concept van de boterkoffie bedacht. Hij is hierop gekomen, nadat hij in Tibet thee heeft gedronken waar yak-boter aan toegevoegd was. Hij heeft een tijd lang lopen experimenteren met recepten en toen kwam hij uit de bij Bulletproof Coffee die we nu kennen. Aspray en de entrepeneur die hij is probeert hier goed zijn geld aan te verdienen. Hij verkoopt namelijk koffoebonen en kokoesolie-extract voor bulletproof koffie en maakt verspreid lichtelijk propegande voor het bijbehordende dieet.

De voordelen

Koffie is voor velen sowieso al een belangrijk onderdeel om je dag een kickstart te geven, maar Bulletprrof koffie gaat een stap verder. Door de mix van caffeïne en vetten ben je een gedeelte van de dag verzadigd en klaar om aan de dag te beginnen. Ook zorgt het ervoor dat je gewicht gaat verliezen. Je hebt namelijk energie om te sporten, eet minder veel omdat je verzadigd bent gedurende de dag en je zal geen middagdip ervaren.

Het recept

Laten we eens kijken wat de bereidingswijze is voor dit wondergoedje. De smaak is niet voor iedereen weggelegd. Als je van romige lattes houdt, zal je waarschijnlijk niet veel klaren over de koffie, los van dat het zo machtig is als maar zijn kan. Een kopje Bulletproof koffie bevat al gauw 250 tot 400 kilocalorieën. Ik raadt niet aan om een hele dieet op deze koffie te baseren. Ongetwijfeld zal je geen honger hebben bij een paar van deze koppen koffie, maar je zal wel veel essentiele voedingsstoffen buiten je dieet laten die je eigenlijk wel nodig hebt, Maar goed, ik dwaal een beetje af. Laten we het recept bekijken. Zet koffie op een normale manier. Aspray geeft de voorkeur aan filterkoffie. Maar koffie van koffiebonen moet het trucje ook doen. doe er per kopje 1-2 eetlepels ongezouten (gras)boter en 1-2 eetlepels kokosolie bij. Vervolgens moet je de hele handel gaan shaken in de blender tot je een lekkere schuimlaag krijgt. Eventueel kan je nog wat van smaak toevoegen, zoals: cacao of vanille-extract.