Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Praktijken

Klassieke homeopathie praktijk 

Klassieke homeopathie is een alternatieve geneeswijze die wordt toegepast op dieren. Iemand die een klassieke homeopathie praktijk bezit beoefend deze alternatieve geneeswijze, hierbij kijkt diegene niet naar alleen de klachten die op dat moment spelen, maar ook naar de samenhang van de klachten als de symptomen. Voor ieder dier is er een andere behandeling, omdat deze op het dier wordt afgestemd. Niet alleen kun je naar klassieke homeopathie praktijk toestappen voor een dier, want deze geneeswijze wordt ook op mensen toegepast. Maar in dit geval gaat het wel om de therapie voor dieren.

Ook hier is weer verschil in je hebt klassieke homeopathie voor dieren en voor vee. Bij dieren kun je voor verschillende uiteenlopende klachten gebruik maken van deze alternatieve geneeswijze, je kunt onder ander denken aan de klachten als hoesten of oor-/oogontsteking, gedragsproblemen, huidklachten en begeleiding bij de dracht en geboorte van een dier. Bij vee kun je onder andere aan de bel trekken bij diarree, klauwproblemen, koorts en uierproblemen.

Homeopathie is een eenvoudige en duurzame geneeswijze, die de zelfgeneeswijze stimuleert. Het geeft dus de prikkel tot het herstel van het dier. Daarnaast wordt er niet alleen gekeken naar symptomen en klachten, maar ook naar de aanleiding hiervan en of hier van kenmerken te zien zijn aan het dier. Bij sommige praktijken vind het consult op locatie plaats zodat het dier zich op zijn gemak voelt en hierdoor ook gemakkelijker te werk kan gaan en ook voor het dier geeft dit een stuk minder stress. Ook wordt er vooral naar de geschiedenis van het dier op zowel medisch gebied als erfelijk gebied gekeken en ook welk karakter het dier bezit, ieder dier heeft namelijk een ander karakter.

Wetenschappelijk bewezen

Zoals al eerder gezegd is dit een alternatieve geneeswijze, hierbij is het niet wetenschappelijk bewezen of deze therapieën echt helpen. Ook als mens maken we veel gebruik van een alternatieve geneeswijzen, neem de fysiotherapie ook dit is een alternatieve geneeswijze, maar hier maken we over het algemeen wel veel gebruik van. Ook onze zorgverzekeringen kunnen we erop aanpassen de ene wil bijvoorbeeld veel fysio consulten in het pakket hebben en de ander maakt er bijna geen gebruik van, ook kun je je nog dekken voor andere alternatieve geneeswijze, de kosten die je hier maakt krijg je dan weer vergoed of voor een deel vergoed.

Zo zijn bijvoorbeeld accupunctuur, kruidengeneeskunde en osteopathie ook alternatieve geneeswijzen waar mensen gebruik van kunnen maken.

https://helenvelthuis.nl/