Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Horeca

Servies horeca: welke soorten zijn het beste?

Het succes van jouw horecazaak is afhankelijk van vele factoren. Alle details moeten kloppen. Daarom is elke keuze die je voor je zaak maakt van groot belang. Hoe zit het met horeca servies? Ook daarvoor is het essentieel dat je kritisch op zoek gaat naar wat het beste is voor jouw onderneming. Welke soorten servies horeca zijn er bijvoorbeeld? Heb je daar al eens bij stilgestaan? We nemen je hier mee in de wereld van servies voor horecagelegenheden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

Porselein servies horeca: delicaat, maar toch sterk

Een veelgebruikte soort servies in de horeca is porseleinen servies. ‘Oei, is dat niet erg breekbaar?’ vraag je je misschien af. Dat valt reuze mee. Als je kiest voor authentiek porselein, zul je merken dat dit heel stevig is. Dit servies horeca is vooral een goede keus als je een stijlvolle sfeer wilt neerzetten in je zaak. Kenmerken aan porselein is dat het voorzien is van een mooie glazuurlaag en een glad en glanzend oppervlak. Je kunt kiezen voor wit servies, maar er zijn ook andere kleuren mogelijk. Misschien wil je wel servies met een motiefje? Over het algemeen kan porselein gewoon in de vaatwasser, maar check dit zeker even voordat je het aanschaft. 

Is aardewerk een goede keus?

Veel mensen houden van de robuuste look van aardewerk! Het past mooi in een kleine herberg of rustiek eetcafé, waarbinnen een authentieke uitstraling belangrijk is. Aardewerk wordt al eeuwenlang gebruikt voor servies horeca. Een voordeel van aardewerk is dat het gewoon in de oven en in de vriezer kan. Wil dat je nieuwe servies ook in de vaatwasser kan? Ook dat is met het meeste aardewerk servies gewoon mogelijk, maar let dan wel op dat het niet te lang in een vochtige vaatwasser blijft staan. Verder is aardewerk behoorlijk dik en zwaar. Dat komt de uitstraling ten goede, maar de handen, armen en schouders van je personeel niet. Dit kan uiteraard per collectie verschillen. 

Super exclusief servies horeca: bone china

Een ander soort servies dat ook in de horeca wordt gebruikt, is bone china. Dit wordt vervaardigd van dierlijke botten en wordt om die reden dan ook vaak ‘beenderporselein’ genoemd. Het voordeel hiervan is dat het ontzettend sterk is, waardoor het mogelijk is om er heel dun serviesgoed van te maken. Wist je bovendien al dat dit waarschijnlijk het meest exclusieve servies is dat er bestaat? Wil je dat jouw horecazaak een zeer exclusieve uitstraling heeft? Dan mag dit soort servies eigenlijk niet ontbreken. Vergeet echter niet dat het gemaakt is van botten van dieren; wil je graag vegetariërs aanspreken, dan kun je misschien beter een ander soort servies horeca kiezen. 

Overige soorten servies 

Er zijn nog allerlei andere soorten servies horeca. Niet alleen de materiaalsoort, maar ook de stijl is belangrijk. In servies kunnen veel woonstijlen tot uiting komen, in de manier van vormgeving, kleuren en prints. Denk onder meer aan een landelijke uitstraling, een romantische uitstraling of klassiek. Andere fijne sferen voor in een horecazaak zijn onder meer: een casual sfeer, een Scandinavische look of een hippe moderne uitstraling. Wat past er bij jouw zaak?