Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Internet

Online communicatie versleutelen

Websites kunnen heel kwetsbaar zijn. Hackers zoeken namelijk altijd naar wegen om bij je binnen te komen. Gelukkig zijn hier ook wapens tegen. Eén van die wapens is het SSL-certificaat.

Wanneer je online gaat met je nieuwe domeinnaam, en je hebt de hosting uitgezocht, dan is het belangrijk dat je ook de SSL-certificaten op orde hebt.

Hiermee zorg je namelijk voor een belangrijke stap in het beveiligingsproces. Het is het best te omschrijven als het zorgen voor een beveiligde verbinding.

Het verkeer

Wat je met een SSL-certificaat verzorgt, is dat het verkeer tussen een browser en de server moeilijker te onderscheppen is. Dit wordt namelijk versleuteld.

Anders gezegd is het dus zo dat de commando’s die iemand vanaf thuis in zijn webbrowser geeft bij de server waarop de website wordt gehost terechtkomt via een speciale weg.

Zo kan het niet snel worden onderschept en kunnen personen met kwade bedoelingen er geen slechte dingen mee doen. Je kiest deze beveiliging dus vooral voor jouw bezoekers.

De verschillende vormen

SSL-certificaten komen in veel verschillende vormen. Zo is er al een onderscheid tussen de verschillende soorten validatie. Die kan van heel hoog, tot niet meer dan voldoende uiteenlopen.

Dit hangt bijvoorbeeld af van het soort website dat je hebt.

Daarnaast zijn er certificaten voor een enkel domein, maar ook certificaten waaronder meerdere namen in één keer gehangen kunnen worden. Het hangt dus ook af van de manier waarop je met je domeinen omgaat welke voor jou het best is.

Zorg daarom altijd dat je dit even goed onderzoekt.

https://www.swx.be