Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Internet

Tips tegen vermoeid wakker worden

Je kent het wel. Je bent op tijd onder de wol gegaan en hebt zelfs meer dan de aanbevolen 8 uur slaap per nacht gehad. Je hoopt namelijk fris en fruitig aan de nieuwe dag te beginnen. Maar wat blijkt, je lijkt nog wel vermoeider dan toen je naar bed ging. Er zijn maar weinig dingen frustrerender dan vermoeid wakker worden. Het is vaak niet alleen het vermoeid wakker worden, maar het gaat dan ook nog eens gepaard met spier -of gewrichtspijn. In dit artikel bespreken we een paar tips tegen het moe wakker worden. Lees snel verder!

 

Warme voeten

Warme voeten zijn blije voeten. En blije voeten helpen je beter slapen. ‘S nachts wordt de temperatuur in je lichaam iets anders verdeeld dan overdag. Je hebt dan warmere voeten en handen dan overdag. Trek daarom minimaal een uur voor je gaat slapen lekkere warme sokken en een paar heren sloffen aan. De sokken en heren sloffen zorgen ervoor dat je voeten al lekker richting de juiste temperatuur gaan.

Niet in zak en as zitten

Warme voeten hebben is fijn, maar lost niet het probleem van bijvoorbeeld de gewrichtspijn op. Een fijne manier om met je pijnlijke spieren of gewrichtspijn om te gaan is het gebruik van een tarwezak. Gooi de tarwezak voor gebruik eventjes in de magnetron en dan heb je tijdens het slapen continu een heerlijke warme zak bij op de plek waar je dat het meest nodig hebt. Nu verdwijnt de pijn tijdens het slapen, in plaats van dat het erbij komt.

Tot slot

Vaak is niet slapen het probleem, maar de verkrampte houding waarin je wit gaan slapen. Je hebt bijvoorbeeld de hele dag in een verkeerde houding op een stoel gezeten. Ga dan vanaf nu gebruik maken van lumbaalkussens. Lumbaalkussens zorgen ervoor dat je overdag in de juiste houding zit. Dat vermindert de kans op bijvoorbeeld rugklachten. En dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je ’s nachts lekker kan slapen!

https://123zorghulp.nl/