Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Kinderen

Welke voordelen heeft een kinderwagen 3 in 1?

Als ouders zijnde wil je de beste bescherming voor je kleine baby. Daarom kopen ouders vaak voor de geboorte al een kinderwagen, zodat ze er zeker van zijn dat hun baby comfortabel ligt en naar buiten kan na een aantal dagen. Kinderwagens bevatten veiligheidsprotocollen en worden vooraf gekeurd, waardoor je er zeker van kan zijn dat het betrouwbare en veilige producten zijn. Een van de mogelijkheden waar je voor kan kiezen is een kinderwagen 3 in 1. Dit zijn specifieke modellen die populair zijn onder ouders. In dit artikel wordt duidelijk wat een 3 in 1 kinderwagen precies is en welke voordelen het heeft ten opzichte van andere kinderwagens.

Wat is een 3 in 1 kinderwagen? 

Een kinderwagen 3 in 1 wordt ook wel een combiwagen of wandelwagen genoemd en bevat een reiswieg, wandelwagen en autostoel. Hier komt de naam 3 in 1 dan ook vandaan en daarmee is het een multifunctionele kinderwagen. Veel ouders kiezen voor een kinderwagen 3 in 1 omdat je het vanaf de geboorte meteen kan gebruiken. 

Voordelen combiwagen:

Zoals gezegd worden deze modellen ook wel combiwagens genoemd. Combiwagens hebben specifieke eigenschappen waarmee ze zich onderscheiden van andere modellen. In sommige gevallen zijn dit voordelen, wat een reden kan zijn om als ouder te kiezen voor een kinderwagen 3 in 1. Hieronder worden de belangrijkste voordelen van benoemd:

  • Je haalt meteen een complete set in huis met autostoel, reiswieg en wandelwagen
  • Deze kinderwagen kun je meteen bij de geboorte gebruiken
  • De baby ligt heerlijk comfortabel
  • Kennen over het algemeen een lange levensduur

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer voordelen te bedenken (vast en zeker ook nadelen), maar dit zijn de belangrijkste voordelen van een combiwagen ten opzichte van andere kinderwagens. 

Waar op letten bij het kopen van een kinderwagen

Als je op het punt staat om een kinderwagen te kopen, dan zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je op moet letten. Veiligheid is het allerbelangrijkste bij het kopen van een kinderwagen. Alle producten omtrent baby’s en kinderen moeten betrouwbaar zijn en over veiligheidsitems beschikken. Hieronder worden de belangrijkste punten opgesomd waar een betrouwbare en hoge kwaliteit kinderwagen aan moet voldoen: 

  1. 5-punts gordel (hiermee zet je je baby vast in de kinderwagen)
  1. Verstelbare duwstang (voorkomt fysieke belasting van de duwer)
  1. Inklapbaar (makkelijk om mee te nemen en op te bergen)
  1. Prijs (je hoeft niet de hoogste prijs te betalen voor een kinderwagen)
  1. Extra accessoires (welke extra items worden meegeleverd bij aankoop)

Dit zijn enkele punten waar je bij de aankoop naar kan kijken. Zeker de 5-puntsgordel is belangrijk, aangezien hiermee je baby vastgezet wordt in de kinderwagen. Voor ouders is een verstelbare duwstang ook van belang om fysieke ongemakken te voorkomen.

Waar koop ik goedkope 3 in 1 kinderwagens?

Zoals eerder aangegeven hoeft een 3 in 1 kinderwagen niet duur te zijn. Je kan kiezen om een luxe kinderwagen te kopen boven de €1000,-, maar dit is helemaal niet nodig. Er zijn zat goedkope 3 in 1 kinderwagens tussen de €150,- en €300,- die ook van hoge kwaliteit en betrouwbaar zijn. Op https://www.bestevoordeel.nl/ worden de goedkoopste prijzen van de hoogste kwaliteit producten aangeboden. Dit geldt ook voor kinderwagens 3 in 1!