Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Mode en Kleding

De beste aanbiedingen samen op één plaats

Droom je ervan om een winkel te vinden waar je altijd korting hebt? Dan hoef je niet veel verder meer te zoeken. Online vind je namelijk platforms, zoals to-be-dressed, waar alle aanbiedingen van aangesloten (web)winkels worden verzameld en gepresenteerd. De site zelf is dus geen winkel, maar een manier voor winkels om hun afgeprijsde waren te verkopen. Ben je op zoek naar een nieuw stel Floris van Bommel schoenen of wil je mooie kleding aanschaffen voor je kinderen? Dan is een dergelijke website echt een uitkomst.

Winkelen zonder schuldgevoel

Het is tegenwoordig steeds meer in om online te winkelen. De uitstekende retourvoorwaarden en veilige betalingen die goede webwinkels hanteren weerhouden je eigenlijk nergens meer van. Toch heeft dit soms verschrikkelijke gevolgen voor kleine winkels en boetieks in de winkelstraat. Omdat de concurrentie online te groot is moeten deze hun deuren sluiten en eventueel zelf ook online gaan. Dit is natuurlijk jammer, want het blijft leuk om de binnenstad in te fietsen en deze winkeltjes één voor één af te struinen. Als je gaat winkelen bij een platform die aanbiedingen verzameld, dan horen hier ook de aanbiedingen van de fysieke winkels bij. Dat betekent dat jouw geld ook daadwerkelijk naar die winkel in de winkelstraat gaat.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Eigenlijk is het heel simpel. Platforms zoals to-be-dressed zoeken winkels die zich bij hen willen aansluiten. Voor een kleine vergoeding mogen ze dan een plekje huren in de winkel en hun waren aanbieden. Dit is hoe het platform geld verdient. Is er sprake van een sale, dan zal het geld daarvan niet naar de verzamelsite gaan, maar naar de winkel die het verkoopt. Je hebt dus alle koopjes in een handig overzicht bij elkaar zonder dat je daarvoor tientallen straten moet afgaan of zelfs verschillende steden moet bezoeken. Dit is voor alle partijen natuurlijk een zeer voordelige situatie.