Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

De awards voor de beste spelers

Hij mag zich in Spanje wellicht niet geliefd voelen, waar hij vijf wedstrijden op de tribune moet zitten, vanwege het duwen van een arbiter, maar Cristiano Ronaldo voelde zeker de liefde van de rest van Europa gisteravond toen hij de UEFA Men’s Speler van het Jaar award won voor het seizoen 2016/17.

De shortlist

Ronaldo pakte de prijs op tijdens de Champions League-trekking in Monaco gisteravond voor de tweede opeenvolgende keer en de derde keer in totaal. Hij won een poll van 80 coaches in de groepsfase van de 2016/17 UEFA Champions League en de UEFA Europa League.
Op de laatste shortlist van drie, klopte Ronaldo de Italiaanse keeper Gianluigi Buffon, die de Beste Doelman-award op zich nam, en zijn eeuwige rivaliserende rivaal: Lionel Messi.Vorig seizoen was Ronaldo de topscorer van de Champions League met 12 doelpunten, waaronder twee in de finale. In de poll kreeg hij 482 punten, Messi (141 stemmen) en Buffon (109 stemmen), respectievelijk tweede en derde. 

Fenomenaal seizoen

Ronaldo’s carriere statistieken zijn het altijd waard om te herhalen. Hij heeft 530 keer gescoord in 721 wedstrijden in totaal. Hij heeft 407 doelpunten behaald in 396 optredens voor Real Madrid – waaronder 90 doelpunten in 88 wedstrijden van de UEFA Champions League. Door zijn 15 doelpunten in 52 Champions League optredens toe te voegen voor United, betekent hij dat hij de algehele topscorer in de Champions League-geschiedenis is. Uiteraard heeft dit op social media weer de disussie opgelaaid wie de beste ter wereld is: Lionel Messi of Christiano Ronaldo? Alhoewel dit een eeuwig durende discussie is, is het altijd wel ironisch, totdat er flinke haatberichten komen en mensen bijvoorbeeld foto’s plaatsen van voetbalshirts van een van de spelers, die in brand staat. Terwijl Ronaldo de award voor de mannen heeft opgepikt, is voetbalvrouw van Barcelona en het Nederlands vrouwenelftal Lieke Martens uitgeroepen tot UEFA Women’s Player of the Year voor het seizoen 2016/17. 
Zij eindigde voor haar mede kandidaten Pernille Harder en Dzsenifer Marozsán, in een peiling van de 16 UEFA Women’s EURO 2017 coaches en de acht die teams in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League . Martens was de speler van het toernooi, omdat Nederland de EURO 2017 van UEFA Women won op thuisbodem.