Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

Garmin Vivoactive 4S review- Sporthorloge voor dames met gps

Garmin Vivoactive 4S review

Zorg voor uw gezondheid en verbeter deze met Garmin Vivoactive 4S Zwart 40mm. Naast standaardgegevens meet dit dames sporthorloge ook de fitnessleeftijd met behulp van VO2max-meting. Dit horloge vergemakkelijkt het sporten en een gezond leven met meer dan 20 sport-apps en geanimeerde trainingen zoals aerobics, kracht en yoga. Kijk naar uw hartslag, ademhalingsfrequentie per minuut en zuurstofniveaus om te zien hoe uw lichaam zware training kan doorstaan. Luister naar vooraf gedownloade muziek van Spotify, Amazon Music of Deezer om jezelf te motiveren om te sporten. Handig, want je kunt je smartphone thuis veilig opbergen. De batterij gaat tot 7 dagen mee in smartwatch-modus gedurende 5 uur met GPS en muziek ingeschakeld.

Design & Display

Natuurlijk deelt het horloge dezelfde afgeronde elementen als zijn voorganger, maar het scherm is iets naar voren en de bezel is kleiner. Het is nog steeds een touchscreen, maar de resolutie is iets hoger met 260 x 260 pixels, wat niet belangrijk is, maar er is een fysieke knop aan de zijkant toegevoegd.

De maat van de horlogekast is afhankelijk van de uitvoering die je kiest. De Vivoactive 4 heeft een diameter van 45 mm en de kleinere 4S biedt plaats aan 40 mm. (Vivoactive 3 was tussen 43,4 mm.) Het is geweldig om daar een keuze te hebben. De prijs is hetzelfde voor beide maten.

 

Batterijduur

Over batterijduur gesproken, de Garmin Vivoactive 4S heeft een batterijduur van ongeveer een week. In werkelijkheid kom ik er niet, en het gemiddelde is ongeveer 5-6 dagen. 

 Je hoeft je horloge dus maar één of twee keer per week op te laden. Dit is een groot pluspunt als je bijvoorbeeld een paar dagen gaat wandelen in de natuur.

 In GPS- en muziekmodi neemt de levensduur van de batterij snel af. In dit geval is de klok na 5 uur leeg.  Als je een langere batterijduur nodig hebt, biedt Garmin Vivoactive 4 – 8 dagen in smartwatch-modus en 6 uur in GPS- en muziekmodus.

Garmin Vivoactive 4s versus Garmin Fenix

Bij het testen kijk je altijd naar alternatieven van Garmin zelf en zijn grote concurrent Polar. De (aanzienlijk dure) Fenix ​​6 is bijvoorbeeld lomp, maar voor mij (in de grootste uitvoering) is de “klomp” om de pols te groot. Dit leuke horloge is klein, mooi groot scherm, ik denk dat het vanuit marketingoogpunt wendbaar wordt genoemd. Vanuit het oogpunt van hardlopen is het leuk, het beweegt elke dag meer, om echt alles te meten. Het zal helpen. Er zijn ook 4,4’s en 4l omdat de klokken in 3 verschillende maten verkrijgbaar zijn. Ze hebben ze ook in veel verschillende kleuren, dus je kunt uit heel veel kiezen!

Stress score & Body Relief

Het toestel heeft ook een stressscore. Dit laat zien hoe stressvol je bent. Wanneer je een lage stressscore hebt, word je vaak beter. De meting is eenvoudig. U moet een paar minuten rusten terwijl u uw hartslag meet. Van daaruit wordt je persoonlijke stress score van dat moment opgemaakt. Dat kan dus van hoog (erg gestrest) tot laag (relaxed) zijn. 

 De tracker merkt het wanneer je hartslag omhooggaat, zonder dat je aan het bewegen bent. Het apparaat stelt dan ademhalingsoefeningen voor om je stresslevel weer naar normaal te brengen. De app kan bijhouden op welke momenten zonder beweging je stress ervaart. Op deze manier kun je misschien wat veranderingen aanbrengen in je dagelijkse leven. Lichaamsbatterij

Het klinkt misschien een beetje vaag, maar met deze functie kun je je horloge gebruiken om je persoonlijke batterij te meten. De zogenaamde body battery feature van deze hartslagmeter geeft aan of de batterij leeg of vol is. Je merkt het zelf wel, maar deze feature maakt het duidelijker. Dit heeft als voordeel dat je persoonlijke batterij bewuster wordt. Als je goed slaapt, word je wakker met 100% en dat percentage zal in de loop van de dag afnemen.

GPS-Functies van de Garmin Vivoactive 4S

Of je nu een Android- of iOS-apparaat gebruikt. Indien mogelijk kun je een melding op je horloge instellen. Over het algemeen kunt u deze gegevens eenvoudig beantwoorden en lezen. Als je deze zogenaamde meldingen niet leuk vindt, kun je deze berichten beperken of helemaal uitschakelen. Je kunt WhatsApp bijvoorbeeld op je Android  installeren.  Een andere optie is om de trillingsintensiteit aan te passen en in te stellen volgens uw eigen criteria. Als je niet te veel franje hebt of niet in de weg wilt lopen, kun je bepaalde functies negeren.  Garmin vivoactive 4 biedt uitstekende kwaliteit als het gaat om GPS.

Of het nu een lange wandeling is, een rondje hardlopen in de stad, een huis of een afgelegen gebied (bos) de routebeschrijving is altijd zeer nauwkeurig. Uitgebreide gegevens tijdens wandel- en trektochten worden ook zeer nauwkeurig vastgelegd. Dit geldt ook voor voetafdrukken die nauwgezet worden gevolgd. In vergelijking met andere smartwatches is Garmin vivoactive 4 een van de beste.

Conclusie

De Vivoactive 4S is perfect als je op zoek bent naar een stijlvol sporthorloge met tal van features die je ook als gewoon horloge kunt dragen. Daarom zijn wij in deze Garmin Vivoactive 4S review zo enthousiast over het model.

Dit horloge is niet alleen geschikt voor hardlopers en degenen die het vaak in de sportschool zien, maar ook voor degenen die af en toe wat sportieve dingen doen.

Daarnaast heeft dit horloge een uitstekende prijs/prestatieverhouding.  Een nadeel is dat de smartwatch-functie van dit horloge nog in de kinderschoenen staat.  Zo werkt Garmin Pay niet bij alle Nederlandse banken en kun je de klok niet spraak gestuurd bedienen. Maar gezien de prijs is dit niet onoverkomelijk.

 

https://bestgekocht.nl/