Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

Hip Hop Les Amsterdam

Aangezien de Hip Hop les Amsterdam het populairst is binnen de dansschool van Glo Entertainment, wordt in dit artikel speciaal de focus gelegd op enkele van de lievelingssoorten. Zoals je waarschijnlijk al weet is Hip Hop een manier van dansen waarin enkele stijlen te herkennen zijn. Hieronder vallen stijlen zoals Afrikaanse dans, tap en ballet.

Dit kun je zien bij de verschillende danswedstrijden, muziekvideo’s en live performances die over de hele wereld worden gehouden. ‘Shell we dance’, is bijvoorbeeld eentje. Bij deze danswedstrijden zijn er altijd een hand vol participanten die Hip Hop uitkiezen, maar de kans is groot dat je een verschil in de stijlen opmerkt. Dat er een diversiteit is binnen deze genre merk je eigenlijk ook vanaf het moment je danslessen Amsterdam volgt.

Elke dansvorm heeft behalve een eigen format, ook zijn eigen kenmerk en uniciteit. Voor iemand die Hip Hop les Amsterdam volgt, is het zeker goed om de stijlen van Hip Hop te onderscheiden. Belangrijke of meest voorkomende stijlen bij elke Hip Hop les Amsterdam is breakdance, funk, popping & locking.

Breakdance

Dit type dans is een van de oudste en meest geliefde stijlen van hiphop en wordt meestal gezien als een eigen dansstijl, iets dat je tijdens de lessen niet zal ontgaan. Het is verder een combinatie van acrobatische bewegingen, ingewikkelde vloerwerk (spinnen en draaien) en rechtopstaande bewegingen. Dit type is met andere woorden dus een energieke dansvorm. Het mag ingewikkeld lijken, maar dat weerhoudt velen er niet van het vol enthousiasme aan te gaan.

Funk

Funk is ook andere leuke hiphop dansstijl bij de danslessen Amsterdam van Glo Entertainment Live. Net zoals alle andere vormen, is het ook een combinatie van stijl, passie en complexiteit. Soms kun je zelfs een combinatie herkennen van breakdance en andere dansformaten van dit genre.

Ondanks de complexiteit beginnen de coaches bij de Hip Hop les Amsterdam wel eerst met Funk. Dit doen ze om twee redenen:

  1. Er is hiervoor helemaal geen ervaring in dans nodig.
  2. De energie, flexibiliteit en stabiliteit die hier het beste tot uiting komt, is nodig voor de rest van de andere stijlen.

De bouwstenen onder de knie krijgen, kun je dus het best met funk aanleren.

Popping & Locking

‘Last but not least’ volgt nu de stijl van Popping and Locking. Deze is een andere veelvoorkomende hiphopdansstijl en bevat veel basisbewegingen. Het zijn eigenlijk twee aparte stijlen, maar tijdens de danslessen Amsterdam worden ze onafscheidelijk.  Waarom? De professionals beschrijven de twee stijlen als:

  • Popping: het naar buiten dwingen van je lichaam.
  • Locking het tegenovergestelde, samentrekken.

Omdat ze elkaar dus aanvullen, is het volgens de meeste dansers gewoon vanzelfsprekend om deze twee stijlen bij elkaar te houden.

Wat ook opmerkelijk is, is dat deze vorm vaak gecombineerd wordt met Funk om een reeks van geweldige dansbewegingen te creëren. Ze gebruiken het samentrekken van Locking en de uitzetting van Popping moeiteloos en gecoördineerd door elkaar. Het is daarom bij de Hip Hop les Amsterdam veel leuker om beide dansstijlen tegelijkertijd te leren. You can do it! 

https://www.glo-entertainment-live.com/