Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

Personal trainer worden? Doe dit online met deze mogelijkheden!

Ben jij urenlang en meerdere dagen in de week te vinden in de sportschool of ben jij een zeer actief persoon die veel bezig is met de juiste voeding en beweging? Dan is de baan als personal trainer misschien wel iets voor jou. Een personal trainer helpt mensen bij het halen van bepaalde doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Dit kan betekenen dat je mensen helpt bij het afvallen, meer spiermassa krijgen of een betere conditie ontwikkelen. Als personal trainer kan je iemand zijn leven totaal veranderen. Geïnteresseerd? Lees dan zeker verder. In deze blog vertellen we je alles over het worden van een personal trainer en waar je voor de rest nog op moet letten.

Is de baan als personal trainer een goede keuze?

Ben jij helemaal gek van sporten en gezonde voeding, en wil jij je passie overbrengen aan anderen. Dan is deze baan helemaal top voor jou. Samen met je klanten ga je bepaalde doelen samenstellen die je in de loop van de tijd probeert te behalen. De baan als personal trainer laat jou elke dag bezig zijn met wat je leuk vind en de waardering kan zeer hoog zijn. Verder hoef je als personal trainer zeker niet in loondienst te werken, maar kan je ook je eigen studio of bedrijf beginnen. Ideaal als je je eigen tijd in wil richten en flexibel wil zijn om andere leuke dingen te doen.

Heb je een opleiding nodig?

Officieel heb je geen opleiding nodig om te beginnen als personal trainer. Toch wordt het wel afgeraden om er zonder achtergrond in te stappen. Ook als je denkt dat je veel over beweging en voeding weet, zal je er bij een opleiding achter komen dat je echt nog niet alles wist. Als jij er voor kiest om geen opleiding of cursus te volgen en je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, dan moet je goed onthouden dat jij verantwoordelijk bent voor de gezondheid van je klanten. Wees je daar bewust van, en als je onzeker hierover bent ga dan gewoon de studies volgen.

Een drempel voor mensen is dat ze in de schoolbanken moeten voor een opleiding. Een opleiding personal trainer hoef je niet te volgen klassikaal. Je kan namelijk een online opleiding personal trainer volgen die je alles verteld over het menselijk lichaam, de juiste voeding en het coachen van mensen. Je hebt verschillende opleidingen die je online kan volgen. Zo kan je er voor kiezen om fitnesstrainer a online te volgen.

Voor Fitnesstrainer B is het niet mogelijk om online de opleiding te volgen, omdat je hier veel les krijgt in het 1 op 1 coachen van mensen. Voor die opleiding moet je wel de schoolbanken in, maar al deze opleidingen en cursussen duren heel kort in vergelijking met andere studies. Zo kan je binnen vier of vijf maanden al bepaalde diploma’s hebben.

Is een opleiding duur?

Een opleiding tot personal trainer kan duur zijn. Het ligt er vooral aan hoeveel jij wilt investeren om later als personal trainer meer te verdienen. Als jij meer kennis, diploma’s en meer aanbod hebt dan zullen klanten sneller naar je toe komen, en kan jij meer vragen voor jouw diensten. Een fitnesstrainer A opleiding kan je bijvoorbeeld al rond de duizend euro kosten. Online is dit vaak wel goedkoper. Voor cursussen op het gebied van kettlebell, yoga, bootcamp of vechtsporten betaal je vele malen minder, omdat dit cursussen zijn van enkele dagen. Ben je op zoek naar opleidingen en ook cursussen om je verder te specialiseren? Dan is het een aanraden om het aanbod van Sport & People te bekijken. Het aanbod is zeer groot en de opleidingen worden door professionals gegeven. Dit allemaal om jou werkende leven als personal trainer tot een succes te maken.