Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Wat wordt er gerepareerd bij betonreparaties?

Als gevolg van jaren werken in een bedrijfspand kan de betonvloer beschadigd raken. Betonschade is op lange termijn bijna nooit te voorkomen en dient op tijd gerepareerd te worden zodat je meer schade kan voorkomen. Beton kan beschadigd worden door chemische reacties, roestende wapening (betonrot), mechanische overbelasting of vorstschade. Aan de hand van het type beschadiging wordt de methode van reparatie bepaald door experts zodat het beton op de best mogelijke manier gerepareerd kan worden. Hierdoor voorkom je ook nare ongelukken. Mensen kunnen struikelen door de beschadigingen. Door het beton te repareren weet je zeker dat alle werknemers veilig zijn.

Betonreparaties op de werkvloer

Het is belangrijk dat beton op tijd wordt hersteld om de veiligheid binnen de werkvloer te beschermen. Verdere schade kan hierdoor ook worden voorkomen. Door je beton te coating kan je het beschermen tegen stoffen van een lage pH-waarde. Omdat beton van nature een hoge pH-waarde heeft kan het namelijk gemakkelijk aangetast worden door regen en andere zuren stoffen. In sommige gevallen is het repareren van het beton niet genoeg. Er kan namelijk nog veel schade in het beton zitten dat niet zichtbaar is aan de oppervlakte.

Door een expert te laten komen van Meerwaarde Totaal weet je zeker dat de juiste betonreparaties worden verricht in jouw bedrijfspand. In sommige gevallen is maatwerk nodig bij het repareren van de betonnen vloer. Kleine schade wordt vaak door de specialist gerepareerd met geprefabriceerde mortels die cementgebonden zijn. Bij grotere schade plekken die de veiligheid van de constructie bedreigen zijn er extra maatregelen nodig. Deze maatregelen worden vaak bepaald door de expert en kunnen worden uitgevoerd door het bedrijf. Beton kan bijvoorbeeld gerepareerd worden onder andere door het injecteren van lijmwapening.

Wees op tijd bij het repareren van beton! Als er een kleine scheur zit of een gat in het beton op een afgelegen plek denken de meeste bedrijven dat dit niet erg is. Als niemand er last van heeft is er ook geen reden van reparatie. Toch is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten repareren om problemen te voorkomen. Een kleine scheur kan door middel van vorstverwering erg snel uitbreiden tot een groot gat. Een gat in het beton kan regenwater verzamelen en zich zo langzaam blijven uitbreiden. Daarom is het belangrijk dat je op tijd de beschadiging laat repareren.

Het repareren van je werkvloer

Betonreparaties duren niet erg lang. Als je kiest om een betonreparatie te laten verrichten door Meerwaarde Totaal gebeurt dit volgens de EN1504:3 richtlijnen en de CUR-Aanbeveling 118. Het herstellen van betonschade vereist een grondige aanpak en analyse. Er worden alleen kwaliteitsmaterialen gebruikt en het team gaat aan de slag om te zorgen voor een veilige werkomgeving.

Als een betonvloer, muur, fundering of plafond toe is aan reparatie is het verstandig om een specialist in te schakelen. Door ervoor te zorgen dat de beschadigingen op tijd worden gerepareerd voorkom je toekomstige schade en waarborg je de veiligheid van je werknemers. Vind meer informatie over betonreparaties op de website van Meerwaarde Totaal