Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Tweewielers

Jethelm kopen

Een helm dragen op een scooter is niet altijd comfortabel, het is uiteraard wel veilig. Op een snorscooter die maximaal 25 km/u rijdt is een helm dragen niet verplicht maar in sommige situaties biedt het wel voordelen. Als je een helm zoekt die comfortabel voelt zonder dat je afgesloten wordt van de buitenwereld kun je beter een jethelm kopen. Wat is een jethelm en wat zijn de voordelen?

Wat is een jethelm?

Er zijn drie helmtypes:

  1. Integraalhelm: Deze helm draag je over je hele hoofd. Je bent optimaal beschermd maar opzetten en afzetten is lastiger.
  2. Systeemhelm: Deze helm heeft een kingedeelte die je op kunt klappen. Tijdens het rijden sluit de helm compleet af.
  3. Jethelm: Deze helm is open bij het gezicht. Je maakt de helm vast met een riem onder de kin.

Waarom zou je een jethelm kopen?

De bescherming bij een ongeval is lager bij een jethelm in vergelijking met een integraalhelm. Dat neemt niet weg dat een jethelm wel degelijk voordelen biedt:

  • Als je een snorscooter hebt hoef je geen helm te dragen maar het mag wel. Een jethelm is een fijne helm om bij de hand te hebben, ook al gebruik je die niet elke keer.
  • Bij een ongeval biedt een jethelm goede bescherming aan de schedel. Het gezicht is minder beschermd maar je rijdt natuurlijk veel veiliger dan zonder helm.
  • Een jethelm opzetten en afzetten is heel eenvoudig. Als je veel korte ritten maakt is dat een stuk praktischer dan een integraalhelm dragen.
  • Je bent niet zo afgesloten van de omgeving. Je hoort meer en het zicht aan de zijkanten is hoger.
  • Als je veel op rustige en veilige wegen rijdt is een jethelm veilig en comfortabel.
  • Er zit wat meer speling op een jethelm, zo kun je een standaard maat jethelm kopen en die aan een medepassagier geven als die geen helm heeft. De exact juiste maat is bij een gesloten helm belangrijker.

Een jethelm kopen is niet ingewikkeld. Kijk in de webshop in de categorie jethelmen, controleer de gewenste hoofdmaat door de omtrek van je schedel op te meten en kies de jethelm die voor jou geschikt is.

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/helmen/