Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Tips om je rolsteiger te vervoeren

Het vervoeren van je rolsteiger of rolsteigers is iets dat je als professionele klusser, bouwvakker, dakdekker of zzp’er in de bouw echt serieus moet nemen. Zeker als je in korte tijd veel kleine klussen uitvoert waarvoor je een steiger nodig hebt, moet jouw rolsteiger veel verplaatst worden. En dat wil je natuurlijk efficiënt en veilig kunnen doen, bijvoorbeeld door maatwerk vervoer rolsteigers met een Steigeraanhanger van Rolsteiger.net. In dit blog hebben we de beste tips voor je verzameld hoe je op een goede, snelle en veilige manier je rolsteiger(s) te vervoeren.

Kies voor een geschikte aanhangwagen voor steigervervoer

Vervoer rolsteigers met een Steigeraanhanger. Dat is onze eerste en daarmee ook belangrijkste advies. Het grote pluspunt van een steigeraanhanger, ook wel steigertransporter genoemd, is dat deze aanhangwagens speciaal ontworpen zijn voor het vervoeren van steigers en bijhorende accessoires. Op een steigeraanhangwagen zitten een soort rekken met haken, waar je alle onderdelen van rolsteigers op kunt plaatsen en ook goed en veilig vast kunt zetten. Een extra voordeel van het hebben van een kwalitatief goede steigertransporter is dat je deze aanhangwagens ook kunt gebruiken voor het opslaan en bewaren van je rolsteiger. Je zet de aanhangwagen met je rolsteiger gewoon in de loods, op je bedrijfsterrein of waar dan ook. En zodra je de steiger nodig hebt, kun je dan snel in actie komen, zonder dat je met allerlei losse steigeronderdelen hoeft te sjouwen en te slepen. Ideaal toch?

Zorg voor de juiste steigeraanhanger

Belangrijk is wel om een steigertransporter te kopen, die perfect bij jouw type steiger past. Er zijn namelijk diverse soorten steigeraanhangers bij steigerwinkels te koop. Uiteraard moet jouw steiger qua maten en gewicht passen bij de steigeraanhanger die je gaat kopen. Daarom is het slim om, als je een rolsteiger gaat kopen, er direct ook een bijpassende aanhangwagen bij aan te schaffen. Je hebt dan de garantie dat je een passende steigertransporter krijgt, waar je jarenlang mee vooruit kunt.

Veilig vervoer? Rijd niet te hard!

Zet je steiger nooit los in de bak van je pick-up truck of in een bus. Er kunnen dan namelijk vrij gemakkelijk onderdelen van je steiger op de weg terechtkomen, met alle nare gevolgen van dien. En let eveneens op je snelheid. 90 km/u is bij een gewicht tot 3500 kilogram de max!