Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Breid jij je woonkamer uit met een kunststof schuifpui?

Tot enkele tientallen jaren geleden waren alle kozijnen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Doordat hout veel onderhoud nodig heeft is dit echter niet het meest gunstige materiaal. Daarom wordt er steeds meer kunststof gebruikt in de bouw. Ook voor je schuifpui kun je tegenwoordig meerdere goede kunststof varianten vinden. Op deze pagina vind je precies wat je kunt verwachten van deze materiaalsoort voor jouw komende verbouwing!

 

Stuk goedkoper dan aluminium

 

Een van de belangrijke aspecten van kunststof als bouwmateriaal, is dat het een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld aluminium, terwijl het toch vergelijkbare kenmerken heeft. Ook in kunststof in de meeste gevallen goedkoper dan hout en kun je er heel veel kanten mee op, bijvoorbeeld qua kleur. In de meeste nieuwe huizen wordt gekozen voor kunststof. Duurdere projecten gaan nog wel voor aluminium, omdat dit een luxueus uiterlijk geeft aan de woning.

 

Kunststof schuifpui erg goed voor de isolatie

 

Een schuifpui kan nog wel eens als nadeel hebben dat er veel warmte verloren gaat. Met een kunststof schuifpui verklein je dit probleem zo veel mogelijk. Kunststof is namelijk zeer isolerend. Het heeft zelfs een hogere isolatiewaarde dan aluminium. Uiteraard ook dan hout, want dat isoleert van de drie bekendste materialen voor kozijnen en schuifpui het minst. Met een keuze voor kunststof bespaar je dus ook nog aardig wat op de energierekening voor de komende jaren. Ook het langdurige onderhoud is erg vriendelijk voor je portemonnee. Je hoeft niets te doen naast eens in de zoveel tijd een doekje over de schuifpui te halen. Niet zoals met hout, waar om de zoveel jaren overheen geverfd moet worden. 

 

Veel keuze met betrekking tot het uiterlijk

 

In het begin van de ontwikkeling van kunststof, was er niet zo veel te kiezen qua uiterlijk. Het was niet de mooiste optie, en je zag vaak van een afstandje dat een huis er wat goedkoop uit zag. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Je kan daadwerkelijk alle kanten op met kunststof. Het is zelfs mogelijk om het materiaal er uit te laten zien als hout of aluminium. Bij Puur Kozijnen is er genoeg te kiezen met de kunststof schuifpui. Er zijn vijf verschillende soorten hout-look waar je uit kunt kiezen. 

 

Eigenschappen van een schuifpui

 

Er zijn veel verschillende manieren om een schuifpui te plaatsen. Bij Puur Kozijn is er voor het standaard schuifsysteem gekozen waarin de glazen deuren heen en weer rollen. Deze heeft een speciale veiligheidscilinder. Hiermee houd je inbrekers buiten de deur. De wielen zijn zo ontworpen dat ze geruisloos over de rails van het systeem rollen. Hierdoor is het gemakkelijk om de schuifpui open en dicht te schuiven. Met een simpele handiling maak je van je woonkamer in de zomer een heerlijk overdekt terras, zonder dat het enige ruimte kost.

 

Met een kunststof schuifpui maak je van je woonkamer een zonovergoten plek die de echte eyecatcher van het huis wordt. Als je wil weten wat je opties zijn, kun je laten informeren door de experts.