Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Hoe wordt de rente op je zakelijke lening bepaald?

Ondernemers kunnen tegenwoordig allerlei soorten zakelijke financieringen aanvragen. Eén van de bekendste financieringen is de zakelijke lening. Met een zakelijke lening is het mogelijk om een grote investering te maken. De zakelijke lening moet je wel terugbetalen. Het is goed om te weten dat er nog rente boven op de zakelijke lening wordt berekend. Ben je wel benieuwd hoe de rente in elkaar zit? Dan moet je vooral hieronder blijven lezen voor meer informatie over de zakelijke lening. 

 

Verschillende onderdelen

 

De zakelijke lening rente bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint allemaal met de basisrente, oftewel de marktrente. Dat is het bedrag waarmee jouw zakelijke lening wordt ingekocht. Hiernaast wordt er een marge berekend. De marge kan je zien als de winst die de bank maakt door jou een zakelijke lening te geven. De bank moet er natuurlijk ook iets aan overhouden. 

 

Verder zijn er nog operationele kosten. Dat zijn de kosten voor onder andere het personeel van de bank. Naast de operationele kosten moet er ook rekening gehouden worden met de risicokosten. De bank moet het risico aan kunnen dat jij wellicht de zakelijke lening niet kan aflossen. Kapitaalkosten is het laatste onderdeel van de rente. Dit is bedoeld voor de kapitaalbuffer van de bank. 

 

Zakelijke lening aanvragen 

 

Maar hoe kan je een zakelijke lening aanvragen? Dit kan op verschillende manieren. Het is natuurlijk mogelijk om een fysieke afspraak te plannen bij de bank, maar dit duurt vaak erg lang. Je moet dan waarschijnlijk ook nog een keer terugkomen. Om die reden kan je ervoor kiezen om de zakelijke lening via het internet aan te vragen bij de bank. Dit is een stuk sneller en makkelijker. 

 

Als je ervoor kiest om de zakelijke lening online aan te vragen, kan je een account maken. Controleer altijd of je de juiste gegevens hebt ingevuld. Op het moment dat je de aanvraag echt gaat doen, zal je een aantal documenten moeten aanleveren. Dit zijn documenten zoals de jaarrekening. Zorg ervoor dat je al deze documenten al van tevoren hebt geregeld zodat de aanvraag nog sneller verloopt. 

 

Meerdere voordelen 

 

De zakelijke lening heeft voordelen voor ondernemers. Het eerste voordeel heeft te maken met de rente. Je moet de zakelijke lening natuurlijk binnen een bepaalde looptijd afbetalen. Het handige van een zakelijke lening is dat de rente wordt vastgesteld voor die looptijd. Zo heb je zekerheid over de maandelijkse kosten. 

 

Hiernaast is het mogelijk om een extra geldbedrag af te lossen. Hier komen ook geen extra kosten bij. Dat is altijd mooi meegenomen als je nog wat extra budget over hebt. Zo kan je sneller de zakelijke lening aflossen. Al met al zijn er genoeg voordelen.