Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Huis verkopen en terughuren

Ik zag op de website van Thuisborg dat zij voor huis verkopen en terughuren investeerders zoeken. En ik ben er zo een! Vandaar dat ik mij bij hen heb gemeld als iemand die graag een of meerdere woningen ben hen wil opkopen. Maar wat is dat huis verkopen en terughuren nu eigenlijk? Graag leg ik daar in dit artikel meer over uit. En natuurlijk wat het voor mij oplevert.

Wat is huis verkopen en terughuren?

Huis verkopen en terughuren houdt in dat de bewoners van die woning meestal geld nodig hebben. En dat zijn dan voornamelijk ouderen. Zij willen dan bijvoorbeeld nog een laatste wens in vervulling laten gaan, geld doneren aan kleinkinderen of zorg inkopen voor later wanneer de gezondheid van hen achteruit gaat. Maar wat als het meeste geld allemaal in het huis zit? Daar heeft Thuisborg een oplossing voor! Namelijk je huis verkopen en terughuren. Oftewel verzilverd wonen. Echter koopt Thuisborg niet zelf de woningen op. Zij zoeken daar investeerders voor. En ze accepteren niet zomaar iedere woning. Er zijn namelijk eisen! Medewerkers van Thuisborg gaan langs bij de desbetreffende woning om te kijken in wat voor een buurt het staat, wat de staat is van het huis en of dat alles mooi is bijgehouden. Dat is voor investeerders zoals ik natuurlijk hartstikke interessants! En dan kan ik uiteraard alsnog zelf beslissen of dat ik de woning op koop of niet. Wanneer ik dat doe, wordt de woning direct terug verhuurd aan de oorspronkelijke eigenaar! Daardoor kunnen zij nog vele jaren in dezelfde woning blijven wonen. Maar hebben ze wel een flink deel van het verkoopbedrag ontvangen.

Huis gekocht

Ik heb dus ook contact opgenomen met Thuisborg. En kreeg direct een enthousiaste reactie ik aangaf dat ik graag een huis bij hen wil kopen als investering. Nu zijn we naar het aanbod aan het kijken!