Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Taxatie huis

Laatst heb ik een taxateur ingeschakeld voor mijn taxatie huis omdat ik wou weten wat de marktwaarde van mijn woning is. Ik ben namelijk van plan om mijn huis te gaan verkopen. En dus krijg ik te maken met het laten taxeren van mijn woning. Zo weet ik op die manier wat mijn huis waard is. Maar voor welke taxateur moet ik dan kiezen? En wat is zo’n taxatierapport eigenlijk? Ik heb er nog helemaal geen ervaring mee, daarom ben ik er meer informatie over gaan opzoeken op het internet. Op die vragen geef ik in dit artikel graag antwoord.

Het taxatierapport voor taxatie huis

Wat is zo’n taxatierapport voor taxatie huis nou eigenlijk precies? En wat staat er allemaal in? Dat heb ik even opgezocht op het internet. En zodoende kwam ik op de website taxatieveilingen.nl. Daar las ik dat een taxatierapport een indicatie geeft van hoeveel jouw woning waard is. Het is dus een inschatting van de waarde van een object. En in dit geval mijn huis. Ook zitten er nog kosten aan verbonden. Maar de hoeveelheid van die kosten verschilt per taxateur. De een houdt een vast bedrag aan en de ander een vastgesteld percentage van het totale getaxeerde bedrag. Dus wanneer je een woning in jouw bezit hebt met een hoge waarde, naar jouw verwachting, dan kun je het beste kiezen voor een taxateur die een vast bedrag aanhoudt. Daardoor wordt het niet hoger dan wanneer je voor het laatste kiest. Daar is namelijk sprake van dat 0,185% van het totaal getaxeerde bedrag naar de taxateur gaat. Dus dat is weer interessant als je juist een woning hebt met een naar jouw verwachting lage waarde.

Ervaring

Uiteindelijk heb ik voor mijn taxatie huis dan ook gebruik gemaakt van een ervaren taxateur van Taxatieveilingen.nl. De taxatie is verlopen zoals we hadden gehoopt. Dit zeg ik op deze manier omdat ik een keer heb meegemaakt dat er een taxatiefout van maar liefst tienduizend euro plaatsvond. Ik ben blij dat taxatieveilingen.nl mij heeft geholpen met een goede taxatie dat lekker soepel verliep.