Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Professionele tuinman gezocht

Omdat er veel hobbyisten als tuinman werken en er behoefte is aan professionele tuinmannen zoeken veel mensen naar professionele tuinman gezocht. Hun speurtocht begint immers vaak online omdat ze daar eenvoudig met tuinmannen in contact kunnen komen. Er zijn natuurlijk veel hobbyisten die het werk als tuinman zeer vakkundig uitvoeren maar er zitten ook hobbyisten tussen aan wie u het werk liever niet uitbesteed. Wat ons betreft bent u met het inhuren van een professionele tuinman beter af. Zij hebben namelijk de kennis waarmee zij het tuinonderhoud aan uw tuin op een professionele manier kunnen uitvoeren. Daarmee voorkomt u toekomstige problemen.

Welke klussen kan een professionele tuinman uitvoeren?

Een professionele tuinman kan voor u in principe alle klussen op het gebied van tuinonderhoud uitvoeren. U kunt daarbij denken aan klussen zoals het herinrichten van een tuin, het uitvoeren van graaf- en grondwerkzaamheden, het onderhoud aan de tuinbestrating, de grond bemesten, insecten bestrijden, bomen snoeien, het gazon onderhouden (maaien en bemesten) en de tuin schoonhouden. Er zijn ook tuinmannen die het onderhoud aan de tuinmeubelen en de vijver op zich nemen. Een professionele tuinman kan dat in ieder geval.

Hoe herkent u een professionele tuinman?

Om het kaf van het koren te scheiden zijn er binnen deze branche jaren geleden enkele keurmerken opgericht waar tuinmannen zich bij aan konden sluiten. Het keurmerk biedt opdrachtgevers een extra zekerheid wanneer zij een tuinman inhuren. Zo bieden verschillende keurmerken vaak 12 maanden garantie op het geleverde werk. U herkent een professionele tuinman dan ook aan het dragen van een keurmerk zoals:

  • VHG (Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners)
  • Het Tuinkeur
  • Groenkeur

Naast de keurmerken kunt u zelf ook beoordelen of een tuinman professioneel is of niet. Stuur ze eens een mail of bel ze op en bekijk hoe klantvriendelijk ze zijn. Echte professionele tuinmannen zijn namelijk klantvriendelijk, ook wanneer u uiteindelijk besluit om geen klant te worden.  

Een goedkope maar professionele tuinman gezocht

Het is vrij eenvoudig om een goedkope maar professionele tuinman te vinden. Op het gebied van professionaliteit hebben we hierboven al een toelichting gegeven. Een goedkope tuinman vindt u door de prijzen van tuinmannen te vergelijken. Dat kunt u het beste doen door bij de verschillende aanbieders een offerte aan te vragen.

Bij het inhuren van een tuinman is het vrij gebruikelijk dat u een tarief per uur betaalt. Meestal ligt het uurtarief van een tuinman zo tussen de 15 euro incl. BTW en de 30 euro incl. BTW. Het uurtarief is daarnaast afhankelijk van de opdracht. Moeilijke of zeer zware tuinklussen kunnen bijvoorbeeld duurder zijn dan het lichtere tuinonderhoud. Omschrijf bij het aanvragen van offertes dus goed wat de reden van het inhuren van een tuinman is en wat voor tuinklussen u door de tuinman wilt laten uitvoeren.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/