Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Uitdagende leeromgeving

Leren doet je kind niet alleen op school. Het leert thuis, bij opa en oma, maar ook als het buiten speelt met andere kinderen of op zichzelf. Het speelplein van de school waar jouw kind naartoe gaat, maakt een belangrijk onderdeel uit van deze buitenomgeving. En dus wil je dat je kind hier veilig kan spelen, maar ook dat het je kind stimuleert om te ontdekken en te groeien. Daarnaast is er altijd begeleiding aanwezig, mocht je kind vallen of vragen hebben over iets dat het ziet. Je kind leert nieuwsgierig zijn naar wat er om hem of haar heen gebeurt. Groen schoolplein is bij een goed ontwerp een spannende wereld op zich.

Vaardigheden ontwikkelen

Een doordachte speelplaats op school kan je kind uitdagen. Het leert op natuurlijke wijze om grenzen te verleggen. Denk bijvoorbeeld aan kleine en grote boomstammen die op het schoolplein liggen. Je kind klimt op de kleinere stammen en zodra het wat zelfvertrouwen op heeft gebouwd, springt het er op een dag ook weer vanaf. Het begint klein, maar je kind gaat ook vanzelf de grote boomstam een keer proberen. Zonder enige begeleiding of dwang ontdekt het zelf hoe de wereld in elkaar zit. Motorische en sociale vaardigheden worden natuurlijk ontwikkeld.

 

De natuur terug brengen

Lange tijd waren speelpleinen op school vrij onnatuurlijk, maar nu is een natuurlijke speelplaats een echte trend. En waar bomen en planten een plek krijgen, ontdekt jouw kind ook hoe de natuur zelf werkt. Het ziet oppervlakken, leert deze in de tekenles natekenen. Het ziet beestjes en volgt wat ze aan het doen zijn. In een tijd waarin de meeste achtertuinen onderhoudsvrij worden aangelegd, krijgt het speelplein op school een belangrijke functie in de ontwikkeling van je kind. Het groene schoolplein heeft zijn nut dus al bewezen.