Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Waarom de zwarte deurklink zo populair is

Deurklinken kunnen de uitstraling van een huis, een appartement of zelfs het interieur maken of breken. Een belangrijke regel is dat deurklinken in dezelfde vorm en stijlen in en rondom het huis moeten worden aangebracht, omdat je op die manier eenheid en dus ook rust creëert. Verschillende soorten deurklinken kunnen ervoor zorgen dat het interieur er rommelig uitziet. Nu is dat geen ramp als je er woont en je er niet aan stoort, maar het is een ander verhaal wanneer je jouw huis in de verkoop zet. Het kan zelfs de waarde van je woning beïnvloeden. Veel mensen kiezen tegenwoordig om het ouderwetse deurbeslag te vervangen door de zwarte deurklink. Maar waarom is dit product zo populair? In onze blog gaan wij daar dieper op in.

Zwart past overal bij

Het klinkt een beetje als een dooddoener, maar zwart past overal bij. Of je nu een heel kleurrijk interieur, een oud huis of een modern pand hebt. Zwart straalt altijd wel luxueuze uit en zeker voor bedrijfspanden en winkels is de zwarte deurklink een product dat het verschil kan maken of iemand zaken met je wil doen of je winkel binnenloopt. Dus het is niet zo vreemd dat deze variant ook het vaakst wordt gekozen. Ook door huiseigenaren. Desalniettemin is ook de deurklink in RVS enorm populair en een product dat relatief vaak wordt gekozen.

Zwarte deurklink is relatief goedkoop

De zwarte deurklink is relatief goedkoop. Feitelijk zijn alle deurklinken relatief goedkoop. Uitzonderingen daargelaten. Dus het maakt dan weinig uit welke stijl of kleur je kiest. Maar door de goedkope prijs van deurklinken kun je dus wel met een minimale investering je huis, winkel of bedrijfspand een compleet andere uitstraling geven. Dat is toch een aardig groot voordeel! Ook hier geldt weer de regel om dan voor een bepaald soort deurklink te kiezen en alle deuren, ramen en kozijnen van hetzelfde soort deurbeslag te voorzien. Dat zorgt voor eenheid en een veel mooiere uitstraling.

Verschillende vormen, maten en stijlen

Een zwarte deurklink zijn in verschillende vormen, maten en stijlen verkrijgbaar en ze passen in vrijwel ieder interieur. Of je nu een moderne, klassieke of landelijke inrichting heb. Zwart zorgt voor een luxueuze uitstraling en rust. Dat veel mensen aanspreekt. Daarnaast zijn er ook zwarte deurklinken met schilden verkrijgbaar, maar je kunt het deurbeslag ook combineren met rozetten en sloten in dezelfde stijlen en kleuren. Wat niet geheel onbelangrijk is als je streeft naar het creëren van eenheid.

Zwarte deurklink van aluminium, RVS of messing

Naast een keuze uit verschillende vormen, maten en stijlen heb je ook nog keuze uit verschillende materialen. Het staat buiten kijf dat het ene materiaal sterker is dan het andere en dat bepaalde materialen alleen voor binnen of voor buiten of zelfs voor binnen en buiten geschikt zijn. De zwarte deurklink is verkrijgbaar in aluminium, RVS, messing, ijzer, zamak en zelfs hout. De keuze die je maakt is niet alleen afhankelijk van welk materiaal en vorm je het mooist vindt, maar die bijvoorbeeld ook bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. Terwijl ook de duurzaamheid van een deurklink een belangrijke rol speelt.