Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van een zwemspa?

Heb jij al eens overwogen om een zwemspa in de tuin te laten plaatsen? Een zwemspa biedt verschillende voordelen. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, is dit model spa groot genoeg om hier met een gezin in plaats te nemen. In het weekend nodig je vrienden of familie uit om een gezellig avondje in de spa te bubbelen, onder het genot van een hapje en een drankje. Houd bij de keuze voor een zwemspa rekening met het formaat; niet iedere tuin is groot genoeg voor dit model jacuzzi. Gelukkig zijn er voldoende, kleinere alternatieven die wel zullen passen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een eigen zwemspa. 

Maak van je tuin een plek waar je kunt ontspannen 

Een van de voornaamste voordelen van een zwemspa in de tuin, is de mogelijkheid om volledig tot rust te komen. Het warme water van de spa laat je spieren ontspannen, wat het makkelijker maakt om gevoelens van stress los te laten. Daar komt bij dat een zwemspa het hele jaar door gebruikt kan worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een zwembad. Het water is ook in het najaar en de winter aangenaam. Voorkom dat het water snel vervuild, door de zwemspa onder een overkapping te plaatsen. Dit is ook prettig, wanneer je de spa tijdens een regenbui gebruikt. 

Laat je spieren sneller herstellen met een zwemspa 

De krachtige stralen van de jets in een zwemspa zorgen er niet alleen voor dat je lichaam zich als geheel ontspant. Ook hebben ze een positieve invloed op het herstel van je spieren. Veel sporters gaan na bijvoorbeeld een hardloop- of fietstraining kort zwemmen, om hun spieren tot rust te laten komen. De jets in de zwemspa bieden je deze mogelijkheid; de stroming houdt je op je plaats tijdens het zwemmen. Een fijne cooling-down na een intensieve training op de sportclub! Let bij de aankoop van een zwemspa goed op het aantal jets waarover deze beschikt; het verschilt per model.