Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Sport

Hoeveel calorieën verbrand je met steppen?

Sporten of het in beweging zijn is voor iedereen gezond en heeft veel positieve gevolgen. Elke week een paar uurtjes sporten is al genoeg om zowel lichamelijk als geestelijk veel vooruitgang te boeken. Zo wordt je algehele conditie verbeterd, wordt je lichaam sterker en wordt de weerstand van je lichaam sterker. Daarnaast is er ook een visueel resultaat en breekt het lichaam stress receptoren af. Kortom: sporten zorgt ervoor dat je een gezonder lichaam en geest krijgt, en kent bijna alleen maar voordelen.

Het is daarom belangrijk om een sport te kiezen die weinig moeite kost om op te pakken, en zo regelmatigheid weet in te bouwen. Door regelmatig dezelfde sport te beoefenen, merk je na verloop van tijd steeds meer progressie, wat dan motiveert om door te gaan met sporten. Een laagdrempelige sport kan hierbij helpen, dat het niet te veel moeite kost om daadwerkelijk te beginnen.

Een goede optie hiervoor is, het steeds populairder wordende, steppen. Dit is ten eerste heel erg leuk, makkelijk om op te pakken en mee te beginnen én is ook nog eens heel gezond. Daarnaast is het altijd buiten en kan je zo ook genieten van de buitenomgeving. Ook kan je de step overal mee naar toe nemen, en kan je op vakantie gewoon doorgaan met het steppen.

Intensiteit van het steppen

Hoeveel calorieën je daadwerkelijk verband met steppen hangt af van vele factoren. Ten eerste de intensiteit waarmee je stept. Onder intensiteit wordt verstaan hoeveel energie je per minuut gebruikt voor het steppen. Als je zachtjes aan het steppen bent op een schuine helling naar beneden, verbrand je minder calorieën dan wanneer je met moeite een steile helling omhoog steps. Dus door de intensiteit van je step training te verhogen, zorg je ervoor dat je meer calorieën verbrand en dus ook effectiever sport.

Het is vaak verstandig om de intensiteit gedurende de training rustig op te bouwen. Zo zorg je ervoor dat je hartslag beter overeenkomt met je intensiteit en voorkom je blessures. Ook verschilt het per persoon hoe intensief eenzelfde training is, een reguliere sporter zal een training minder snel intensief ervaren als iemand die voor het eerst begint met steppen. Om zelf de eerste stap met steppen als sport is de website .. perfect geschikt om al het aanbod steppen te bekijken en de juiste start te maken voor je nieuwe hobby.

Hoe lang steppen om genoeg calorieën te verbranden?

Dit verschilt per persoon en de doelen die zij of hij aan zichzelf stelt. Voor beginners wordt aangeraden om te starten met stept tochten van 20 tot 25 minuten met pauze van 5 minuten tussendoor. Als dit steeds beter gaat kan dit opgebouwd worden tot 60 minuten.

Waarom steppen voor iedereen goed is.

Steppen is een laagdrempelige manier voor iedereen om in aanraking te komen met beweging en sport, en is behalve heel erg leuk ook nog heel gezond. Na het eenmalig aanschaffen van een step via www.stepsonline.nl hoef je je daarna nergens meer zorgen over te maken en kun je direct beginnen!

Mocht je nog meer te weten willen komen over het het steppen en steppen als sport, klik dan hier voor meer informatie.

https://stepsonline.nl/hoeveel-calorieen-verbrand-je-met-steppen/