Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

Wat zijn de voordelen van verhuizen naar een nieuwbouwwoning?

Wanneer je verhuisd heb je de keuze tussen een nieuwbouwwoning en een bestaande woning. Deze keuze kan misschien lastig voor je zijn. Niet alleen qua uitstraling verschillen de twee type woningen, maar ook op andere vlakken zijn er verschillen tussen nieuwbouw en bestaande bouw. In dit artikel lees je voornamelijk wat de grootste voordelen zijn van het verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Lees zeker even verder als je hier benieuwd naar bent!

Een nieuwbouwwoning is vrij op naam!

Een nieuwbouw woning uit Roosendaal kan vrij op naam worden gezet. Dit is bij een bestaande woning niet mogelijk. Dat een woning vrij op naam staat, houdt in dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen aan de notaris en dat de kadasterkosten al inbegrepen zitten bij de koopprijs van het huis en deze er dus niet nog bovenop komen. 

Beter voor het milieu

Nieuwbouwhuizen zijn een stuk energiezuiniger dan ouderen huizen. Alle nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan bepaalde eisen. Ook zijn de woningen goed geïsoleerd en zijn ze niet meer op het gas aangesloten. 

Bijna geen onderhoud

Nog een voordeel is dat je bij een nieuwbouwwoning bijna geen onderhoud aan de woning hebt. Vooral in de eerste jaren nadat je er woont, kun je ervan uitgaan dat je nauwelijks grote onderhoudskosten zal hebben. Dit is vooral wanneer je niet zo handig bent een heel fijn puntje aan een nieuwbouwwoning. 

Alles inrichten naar jouw smaak

Wanneer je voor een nieuwbouwwoning gaat, krijg je de mogelijkheid om de inrichting én de indeling van de woning en de tuin zelf te bepalen. Vaak heb je een standaard keuze tussen een paar opties en als je iets wilt wat totaal anders is, kan dat ook maar dan moet je extra moeite doen of wat bijbetalen. Hierdoor kun je dus bepaalde opties (denk aan extra ramen of een uitbouw) toevoegen of juist weglaten, en daarmee in het laatste geval dus eventueel ook geld besparen. Ook kan je de vloer, badkamer, keuken en kleuren op de muur zelf bepalen.