Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Kinderen

Let hier op als je je kinderen op de fiets naar school stuurt

Let hier op als je je kinderen op de fiets naar school stuurt

Ouders halen vaak herinneringen op aan hun dierbaarste ervaringen met hun fiets tijdens hun jeugd. Misschien ben jij een van die ouders en misschien heb je geweldige herinneringen aan het fietsen naar school. Daarom wil je dat je kind ook de kans krijgt om met de kinderfiets naar school te rijden en geweldige herinneringen te creëren. Je wilt ervoor zorgen dat je kind voldoende beweging krijgt terwijl hij plezier heeft. Voldoende lichaamsbeweging is ook noodzakelijk voor hun mentale en emotionele gezondheid. Maar ouders van jonge kinderen die met de fiets naar school willen fietsen, maken zich steeds meer zorgen over de veiligheid op de fiets en wat ze allemaal moeten onthouden en doen voordat ze hun kinderen de weg op sturen.

Het belangrijkste meenemen

Je kind heeft zeker een goed werkende fiets nodig die bij het lichaam past en veilig kan rijden. Je bent je er ook van bewust dat je kind goed werkende versnellingen nodig heeft. Maar er zijn een paar items die je je kind misschien ook wilt laten meenemen om de rit van en naar school veiliger te maken. Een bandenreparatieset en een reserve binnenband behoren tot de dingen die echt belangrijk zijn, maar die vaak over het hoofd worden gezien door ouders. Deze passen gemakkelijk in de rugzak van je kind of in de leather tote bag van de volwassene die toezicht houdt op de rit van je kind naar school. Kinderen die de juiste leeftijd hebben om gereedschap te gebruiken, moeten weten hoe ze een gat in hun banden kunnen plakken of hoe een binnenband te vervangen als dat nodig is.

Wees altijd voorbereid, regen of zonneschijn

Het regenachtige weer is vaak een uitdaging bij het fietsen, maar het mag je kind er niet van weerhouden om dit te doen. Ouders moeten beoordelen of hun kind voorbereid is op het regenseizoen. Overweeg om een ​​lichtgewicht regenpak mee te geven die hen en hun bezittingen beschermt. Zoek een regenjas die over de laptop rugzak van je kind kan worden gedragen zodat niets in de regen blijft. Geef ze een regenbroek die strak om hun enkels zit. Zorg er ook voor dat ze voldoende licht op hun fiets hebben om ze beter zichtbaar te maken wanneer ze reizen bij weinig licht en als eht bijvoorbeeld mistige is. Je kind zal het leuk vinden om zijn helm te dragen, omdat deze verkrijgbaar is in een reeks kleuren en stijlen die hem veiliger maken op de weg. Veel plaatsen hebben wetgeving die rijders verplicht om lichten op verschillende delen van de fiets te hebben. Controleer dus de fiets regelgeving van jouw stad om ervoor te zorgen dat de fiets van je kind voldoet en pas aan de hand daarvan iets aan als dat niet het geval is. Installeer meer lampen als dit je angst vermindert en als je denkt dat dit veiliger is voor je kind en de passerende voertuigen.

Voorkomen dat hun fietsen worden gestolen

Het is belangrijk om je kind op een geregistreerde fiets te laten rijden voor het geval je kind deze verliest of als hij gestolen wordt. Het belangrijkste doel is om te bewijzen dat jij of je kind eigenaar is van de fiets. Registratie bevat meestal informatie zoals het model van de fiets of wanneer deze is gekocht. Door je kind te leren de fiets op slot te doen nadat deze op school is geparkeerd, kan ook worden voorkomen dat de fiets wordt gestolen. Het is goed dat je kind leert hier een gewoonte van te maken. Zelfs met een goedkoop slot zal het lukken!