Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Een motor aanschaffen, waar opletten?

Een auto aanschaffen is een behoorlijk grote stap. Je rijdt er mee naar je werk en je zal hem erg veel gaan gebruiken. Er zijn ook een hoop mensen die het geweldig vinden om motor te rijden of te gaan rijden. Misschien ben je nog wel bezig met je rijbewijs en ben je nog aan het fantaseren over je geweldige motor. Het is wel van belang dat je de motor aanschaft bij de juiste dealer. Daarnaast kan er net als bij een auto ook bij een motor een hele hoop misgaan.

Waar koop ik de motor?

Het allereerste is uiteraard waar je de motor gaat kopen. Het is niet meer dan normaal dat je naar een dealer gaat, maar er zijn ook heel wat mensen die een motor tweedehands kopen. Hier kunnen wel een hele hoop risico’s aan vast zitten. Het is dus zeker niet altijd aan te raden om een motor via een tweedehands website aan te schaffen. Zo wil je misschien een bobber kopen. Dit zijn erg mooie motoren, maar ze zijn niet altijd meer in de juiste staat. Dit kan bij elk voertuig zo zijn. Dit maakt het dat je er beter mee moet uitkijken.

Misschien ben je wel helemaal niet op zoek naar een bobber, maar eerder naar een Kawasaki vulcan winkel waar je al je onderdelen nog moet gaan kopen. Het is van belang dat je goed in de gaten houdt waar je iets koopt en wat de beste opties voor jou zijn. Niet elke motordealer zal net zo eerlijk zijn als je denkt. Het is dus zeker fijn om van tevoren bijvoorbeeld verschillende reviews te lezen. Zo weet je of de dealer of de tweedehands verkopen daadwerkelijk betrouwbaar is.

De motor overnemen

Een motor neem je in principe over van de oude eigenaar. Zo wil je misschien een Harley Davidson kopen en je gaat kijken naar wat de beste opties zijn. Als je een motor overneemt, is het belangrijk om alles in de gaten te houden. Wat de verkoper zegt, zal op papier moeten staan. Als dit niet het geval is, weet je al dat je de koop beter niet door kan laten gaan. Een verkoper zal altijd eerlijk moeten zijn en jij hebt het recht op de eerlijkheid over een voertuig. Kijk dan ook altijd na wat de verkoper allemaal aan je verteld heeft.

Het kan verstandig zijn om alle papieren nog een keer na te lezen voordat je de koop daadwerkelijk tot stand laat komen. Dit kan je in de toekomst een hele hoop gedoe schelen en dit is uiteraard wat je niet wilt. Het kan zijn dat de motor nieuwe chopper gashendels nodig heeft. Als dit het geval is, hoort de dealer dit altijd van tevoren aan te geven. Als de dealer dit niet doet, zal je niet al snel merken aan de motor. Het proefrit valt daarom ook altijd zeker aan te raden om te voorkomen dat je iets koopt wat niet naar behoren werkt.