Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Intelligent buiten led scherm

Tegenwoordig willen gemeentes en bedrijven snel hun bezoekers en/of klanten informeren. Een van de snelste, duidelijkste en beste manieren is het gebruik maken van een intelligent buiten led scherm. We noemen dit ook wel Smart screens. Bij deze intelligente led schermen gaat het eigenlijk om een combinatie van buiten led schermen die in verbinding staan met sensoren of computers die bepaalde gegevens registreren. U kan dan denken aan het aantal parkeerplaatsen dat beschikbaar is of aan de lengte van files bijvoorbeeld. Deze verbinding is meestal draadloos en het kan zo zijn dat er een netwerk van led displays is die allemaal tegelijk hetzelfde weergeven op verschillende locaties. Deze intelligente led schermen zijn ook vaak uitgerust met speciale software die fouten in het led scherm kan detecteren. Te denken alt aan stroom uitval of uitval van de dataverbinding. Het led scherm kan deze informatie dan doorgeven zodat er snel actie kan worden ondernomen.

Hierdoor is er veel minder werkdruk om LED schermen preventief te gaan controleren.

Dit type schermen zullen de komende jaren alleen maar vaker te zien zijn in het straatbeeld. Het enige waar men voor moet waken is dat de schermen geen lichtvervuiling optreedt. Het LED scherm moet dus niet te fel staan ten opzichte van de weersomstandigheden. Gelukkig moet je voor het gebruik van een led scherm in de openbare ruimte eigenlijk altijd een vergunning hebben waardoor dit soort dingen altijd vooraf zijn vastgelegd om problemen te voorkomen.

Vaak worden er witte leds gebruikt bij deze outdoor led schermen. Dit komt omdat wit de meest heldere kleur is die kan worden weergegeven.

Echter worden deze buiten led schermen ook steeds geavanceerder en men ziet dan ook vaak dat er RGB schermen worden gebruikt. RGB staat voor rood, groen en blauw en houdt dus in dat deze schermen elke kleur kunnen aannemen.

https://www.optisite.nl/