Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

4 Carrièretips voor werktuigbouwkundigen

Als je van plan bent om een succesvol werktuigbouwkundig ingenieur te worden, dan wil je ervoor zorgen dat je niet alleen goed bent in wiskunde en de wetenschappen, maar ook beschikt over andere vitale vaardigheden die jouw carrière naar een hoger niveau zullen tillen. Of je nu pas afgestudeerd bent als werktuigbouwkundige ingenieur of al vele jaren in de techniek werkt, de tips en strategieën in artikel zullen je ongetwijfeld helpen om carrière te maken. Lees dus snel verder!

1. Heb de denkwijze van een zakenman

Een werktuigbouwkundige ingenieurs met een denkwijze als een zakenman is zeer interessant voor uiteenlopende werkgevers, en het kan je bovendien helpen om succes te behalen als zelfstandige. Door goed op te hoogte te zijn van de stand van zaken, kun je als werktuigbouwkundige beter betrokken zijn bij de strategische planning en de besluitvorming.  Ingenieurs die een goed begrip hebben van de totale productiekosten van de producten kan beter deel uitmaken van de bedrijfsvoering, ontwerpproblemen begrijpen en het technische vakgebied overstijgen. 

2. Een communicatieve teamspeler zijn

Voor professionele werktuigbouwkundige ingenieurs is het essentieel om de samenwerking aan te gaan met betrokkenen uit veel verschillende disciplines. Met de complexe producten van vandaag is het niet voldoende om alleen op de hoogte te zijn van het eigen vakgebied en is het van belang om samen te werken om uiteenlopende problemen op te lossen en oplossingen te ontwikkelen om producten op de markt te brengen. Dit betekent dat de communicatievaardigheden dus even belangrijk zijn als technische kennis.

3. Sta altijd open voor nieuwe ideeën 

Een werktuigbouwkundige die kennis heeft van zaken, begrijpt dat hij niet overal verstand van heeft! Dit betekent dat het openstaan voor nieuwe ideeën en ontwerppraktijken altijd van pas zal komen, ook als die van buitenaf komen. Op die manier maak je altijd deel uit van de innovatiecyclus en zul je ervoor zorgen dat jouw innovatievermogen niet wordt geblokkeerd door vooroordelen. Bovendien belonen goede bedrijven de ingenieurs die innovatieve ideeën aanmoedigen.

Heb jij een goed idee hoe je jouw vaardigheden zou kunnen inzetten als werktuigbouwkundige en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk dan op www.ye.nl/vacatures-werktuigbouwkunde voor de leukste vacatures!

4. Blijf leergierig

Leergierigheid is belangrijk omdat de instrumenten die voor het ontwerpen en analyseren van producten worden gebruikt, voortdurend veranderen en in ontwikkeling zijn. Blijf dus in een flux van verandering en continu verbetering. Zo maak je het mogelijk om op de hoogte van de ontwikkelingen te blijken en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om nieuwe technieken te leren. Dit doe je door uitdagingen en mogelijkheden aan te pakken om nieuwe vaardigheden te leren, zoals door je in te voor opleidingsprogramma’s.

 

https://www.ye.nl/vacatures-werktuigbouwkunde