Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

De beste tips – sporten thuis

De deur uit gaan is soms een te hoge drempel. In een wereld waar gemak en drukke schema’s de overhand hebben, wordt thuis sporten steeds populairder. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het beoefenen van hun favoriete sporten in de comfortabele omgeving van hun eigen huis. In dit artikel zullen we je de beste tips geven om thuis te sporten en actief te blijven.

Voordelen

Thuis sporten biedt de flexibiliteit om te trainen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Geen reistijd naar de sportschool meer en geen drukke wachtrijen voor apparatuur. Je kunt je workouts plannen rond je dagelijkse schema en verplichtingen.

Abonnementen op sportscholen kunnen duur zijn. Thuis sporten elimineert deze kosten en bespaart je geld op de lange termijn. Met een minimale investering kun je effectieve workouts doen met behulp van basisapparatuur of zelfs zonder enige apparatuur.

Voor velen kan het beoefenen van sporten in een openbare sportschool intimiderend zijn. Thuis sporten geeft je privacy en comfort. Je kunt je volledig richten op je workouts zonder je zorgen te maken over anderen die je observeren. Vind je het spannend als eventuele huisgenoten je ‘zomaar ineens’ zien sporten in huis? Kondig het dan aan wat je wilt. Het is helemaal niet gek en door het er over te hebben haal je voor jezelf een drempel weg. Bovendien: als iemand het gek vindt, is dat vooral niet jouw probleem. Ga er voor.

Creëer de juiste omstandigheden

Kies een rustige plek in je huis waar je je workouts kunt doen. Dit kan een lege kamer, garage of zelfs een hoek in de woonkamer of slaapkamer zijn. Zorg voor voldoende ruimte en goede ventilatie. Tip: leg al dingen klaar voor je gaat beginnen. Als je nog 10 minuten bezig bent voor je echt kunt beginnen, kost dat soms te veel aan motivatie en begin je er niet aan. Zonde, want elke minuut sporten is er één.

Bepaal wat je wilt bereiken met je thuis workouts. Of het nu gaat om gewichtsverlies, spieropbouw of algehele fitheid, heldere doelen helpen je gemotiveerd te blijven. Zorg wel voor doelen waar je ook zelf echt in geloofd.

Maak een wekelijks schema voor je workouts. Kies verschillende activiteiten zoals cardio, krachttraining en flexibiliteitsoefeningen. Varieer je routines om verveling te voorkomen. Is dit te veel? Maak een selectie op YouTube van work-out video’s die je aanspreken. Zo kun je elke keer weer random een work-out kiezen.

Afhankelijk van je gekozen workouts, verzamel je de benodigde apparatuur. Denk aan dumbbells, weerstandsbanden, yogamat of een hometrainer. Voor wie van toepassing: vergeet niet een goede sportbh te kopen. Er is veel te koop qua bh’s en er zijn ook diverse bh alternatieven. Alleen voor sporten is een sportbh toch echt een must.

Houd Je voortgang bij

Houd een trainingsdagboek bij om je voortgang te volgen. Noteer de oefeningen, sets en herhalingen, evenals eventuele veranderingen in je kracht en conditie. Vaak denk je dat je namelijk niet meer vooruit gaat, maar dat doe je wel. Misschien kon je eerder niet 1 trap op zonder te hijgen en zijn daar nu wel vier trappen voor nodig, voordat je buiten adem begint te raken. Beloon jezelf ook na een behaald doel, zo blijf je gemotiveerd.

https://shapetape.nl/blogs/news/welke-alternatieven-zijn-er-voor-een-bh