Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

De verschillende lagen van een laminaatvloer

Een laminaatvloer is erg populair en zie je in veel woningen. De kwaliteit van laminaat wordt ook steeds beter. Laminaat bestaat uit verschillende lagen. Hieronder worden de verschillende lagen uitgelegd.

Laag 1

De bovenste laag is de beschermlaag. Dit is een papierlaag, deze is waterbestendig. Je wilt namelijk niet dat door deze laag water komt. Deze laag beschermt eigenlijk de andere lagen van laminaat. Ook voorkomt deze laag de verkleuring van de zon. 

Laag 2

De tweede laag is een soort foto. Een foto wordt aan de eerste laag gedrukt, zodat er een bepaalde structuur in komt. Dit zijn printen van bijvoorbeeld hout. Dit is de meest voorkomende bij een laminaatvloer. Je kunt ook gaan voor andere prints. Die keuze kan je helemaal zelf bepalen. Deze laag wordt ook wel de decorlaag genoemd.

Laag 3

Als derde laag heb je de basislaag. Dit is een erg sterke laag en van deze laag komt ook de stevigheid van de vloer. De dichtheid van de vloer is namelijk heel hoog. Ook is deze laag niet extreem duur, dit is mooi meegenomen natuurlijk.

Laag 4

En als laatste is er een onderlaag. De onderlaag is ook een papierlaag. Deze laag beschermt de vloer ook. Deze laag beschermt de vloer tegen vocht. Vocht is een probleem dat veel voorkomt en deze laag houdt dit tegen. Natuurlijk zijn er wel ondergronden nodig, maar dit helpt in ieder geval al een beetje.