Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van thuis blijven wonen als oudere

Op het moment dat mensen ouder worden, kunnen ze er op een gegeven moment voor kiezen om niet meer thuis te blijven wonen. Vaak verhuisd de desbetreffende persoon naar een bejaardentehuis. Toch kan het thuis blijven wonen veel voordelen bieden aan de oudere. Ontdek in dit artikel wat de voordelen van thuis wonen zijn. 

Het is comfortabeler

Ouder worden in je eigen huis houdt in dat je alle gemakken van je woning kunt behouden. Verpleeghuizen kunnen kleinere woonruimtes en gewijzigde schema’s betekenen die samenvallen met de andere bewoners. Leef het leven in je eigen tempo in je eigen woning. Je kunt uitslapen of juist vroeg opstaan. Allemaal voordelen die komen kijken bij het blijven wonen in je eigen huis. 

Je blijft onafhankelijker

Ouder worden maar toch thuis blijven wonen betekent dat je een veel onafhankelijker leven kunt blijven leiden. Je hebt al je spullen en kunt zelf kiezen welke activiteiten je wilt doen op een dag. Ook kun je zelf bepalen wanneer je visite ontvangt. Hoe dan ook, je blijft een stuk onafhankelijker. Thuis blijven wonen, houdt overigens niet in dat je geen zorg krijgt, ouderenzorg van Zorgservice Brabant aan huis is namelijk altijd nog een optie!

Minder kans op virussen en ziekte

Wanneer je in je eigen huis woont, heb je minder kans om te worden blootgesteld aan ziekten en aandoeningen, bijvoorbeeld aan het coronavirus. Als je ouder wordt, verzwakt je immuunsysteem, hierdoor wordt je kwetsbaarder voor het oplopen van ziekten en virussen zoals het coronavirus. Vanuit je eigen woning heb je hier een stuk minder last van. Dit betekent natuurlijk niet dat je als je thuis woont helemaal geen ziektes en virussen op kan lopen, want door bezoek en andere dingen is dit natuurlijk nog steeds mogelijk. De kans is alleen wel een heel stuk kleiner!