Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Ecologisch verantwoord met consumptie omgaan

We weten allemaal dat het milieu niet in de beste staat ooit is. De opwarming van de aarde is echt en als onze huidige maatschappij door blijft gaan zoals het nu gaat zal er over een X aantal jaar geen aarde meer zijn voor de generaties na ons. Veel mensen zijn daarom bezig met het aanpassen van hun leefpatroon. Een uitstekende gedachtegang want wanneer steeds meer mensen zich individueel verantwoordelijk voelen voor het klimaat zal echte verandering uiteindelijk mogelijk zijn. Eén van de grootste vervuilers op dit moment is onze consumptie en dan met name de hoeveelheid afval die wij als mensen produceren. 

Massaconsumptie zorgt voor vervuiling

Wanneer je nagaat dat alle producten die we niet meer nodig hebben of niet langer gebruiken gewoon maar weggooien realiseer je je wellicht hoeveel vervuiling wij zelf veroorzaken. Onze afvalproductie is groter dan ooit en dit komt voornamelijk doordat er veel producten weggooien terwijl er niks mee aan de hand is. Door overconsumptie en overproductie willen we allemaal de nieuwste trends volgen en is alles wat ouder is dan het nieuwste model, niet meer gewenst. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid nieuwe kleding die we elk jaar kopen, dit terwijl er eigenlijk niks mis is met de kleding die we vorig jaar in de kast hadden hangen. 

Gooi huishoudelijke apparaten niet zomaar weg

Ook apparatuur wordt vaak afgedaan terwijl het misschien nog wel heel goed gerepareerd had kunnen worden. Denk aan een stofzuiger die niet meer goed zuigt, of een wasmachine die niet meer zo goed wast als dat hij ooit deed. Al deze apparaten zijn waarschijnlijk heel simpel te repareren door het simpel vervangen van één onderdeel. Onderdelen zoals stofzuiger onderdelen of onderdelen voor andere huishoudelijke apparaten vind je bij fixpart.nl. Draag jouw steentje bij door niet zomaar meer spullen en apparatuur weg te gooien maar breng het naar de kleermaker of repareer het eerst!

https://fixpart.nl/nl