Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Een hoogwerker op een veilige manier gebruiken

Moet u werkzaamheden verrichten ver boven uw macht? Dan doet u er goed aan om een hulpmiddel te gebruiken. Denk aan een ladder, steiger of hoogwerker. Een hoogwerker is een machine die u helpt hoger gelegen installaties op een veilige manier uit te voeren. Hoogwerkers worden veel gebruikt in de bouw, door glazenwassers en schilders. Een hoogwerker is geen machine die u even snel aanschaft. Hoogwerkers zijn namelijk erg prijzig. Gelukkig kunt u wel tijdelijk een hoogwerker huren tegen een schappelijke bedrag. 

Het type hoogwerker
Er zijn verschillende soorten hoogwerkers. Elk type hoogwerker is voor ander soort werkzaamheden geschikt. Voor schilderwerkzaamheden kunt u bijvoorbeeld het best gaan voor een aanhangerhoogwerker of schaarhoogwerker. Moet u werkzaamheden verrichten op grote hoogte? Een telescoophoogwerker is hier uitermate geschikt voor. Een telescoopwerker kan met zijn lange uitschuifbare arm een hoogte van wel 43 meter bereiken. Andere soorten hoogwerkers zijn masthoogwerkers en spinhoogwerkers. Weet u niet zo goed welke type hoogwerker het meest geschikt is voor de werkzaamheden die u moet verrichten? Laat u dan informeren door een specialist. 

Op een veilige manier te werk gaan
Als u de hoogwerker eenmaal heeft gehuurd, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. U wilt natuurlijk wel op een veilig manier te werk gaan. Bij de verhurende partij kunt u altijd informatie inwinnen over veiligheidsmaatregelen die u moet treffen als u met een hoogwerker aan de slag gaat. Aangezien u op grote hoogte werkzaamheden uitvoert, is het belangrijk om een veiligheidsharnas aan te schaffen. Denk ook aan de veiligheid van omstanders en zet de werkplek af met pionnen en linten. 

Zorg dat de hoogwerker altijd stabiel staat. Let goed op kuilen en gaten en obstakels op de grond. U dient ook goed op te passen voor elektrische geleiders. Ga nooit aan de slag als er extreme weersomstandigheden worden voorspeld. Als het bijzonder hard waait, wilt u niet meters van de grond verwijderd zijn. 

 

https://www.hoogwerkt.nl/