Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Game jij op een laptop? Zo kun je vervelende RSI klachten voorkomen, 3 tips!

Game jij op een laptop? Dan heb je vast en zeker al wel eens last gekregen van je nek, schouders, rug en/of polsen. Eigenlijk zijn dit allemaal tekenen dat je te lang in een verkeerde positie gamet. Voor het werken achter een laptop of pc op kantoor zijn er speciale Arbo-regels opgesteld om RSI klachten onder werknemers te voorkomen, waarom zou je daar tijdens het gamen thuis en onderweg dan geen rekening mee houden?! Want ook bij langdurig gamen op een (gaming) laptop liggen RSI klachten op de loer. Hieronder volgen drie tips om deze vervelende klachten te voorkomen.

 

Ga niet onderuit gezakt op de bank liggen

 

Hoewel het verleidelijk is om met de laptop onderuit gezakt op de bank te gaan liggen, kun je dit beter zoveel mogelijk vermijden. Deze kromme, onnatuurlijke houding kan zelfs na korte tijd al tot pijnklachten leiden. Veel beter is het dan ook om gewoon achter een tafel of een bureau plaats te nemen. Zorg er wel voor dat je niet te hoog of te laag ten opzichte van het tafel- of bureaublad zit omdat dit je polsen en onderarmen extra belast. Een verstelbare bureaustoel en/of een in hoogte verstelbaar bureau zijn ideaal.

 

Een laptopverhoger is de investering meer dan waard

 

Wist je dat jouw laptop (en dan gaat het eigenlijk om het beeldscherm) veel te laag staat wanneer je deze zo, zonder enige verhoging op een tafel of bureau plaatst? Wanneer je recht vooruit kijkt, zou je eigenlijk tegen de bovenkant van het beeldscherm moeten aankijken en niet eroverheen, zoals vaak wel het geval is wanneer je geen laptopverhoger gebruikt. Omdat je zo voortdurend naar beneden moet kijken, kunnen er al snel nekklachten ontstaan. Klachten die met een laptopverhoger eenvoudig voorkomen kunnen worden. Het is de investering dan ook meer dan waard!

 

Ingebouwd toetsenbord en muis: leuk, maar niet ideaal!

 

Het is natuurlijk ontzettend leuk en handig dat jouw laptop een ingebouwd toetsenbord en muis heeft. Zo hoef je geen aparte apparatuur mee te sjouwen wanneer je de laptop meeneemt voor onderweg. Echter zijn deze ingebouwde componenten niet zo ideaal wanneer je op je laptop wilt gamen. Een goede ergonomie is vaak ver te zoeken. Veel beter is het om een aparte muis en toetsenbord aan te schaffen wil je RSI klachten voorkomen.

 

https://azerty.nl/