Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je het juiste hondenbed

Een van de basisbehoeften van elke hond is een eigen hoekje in huis te hebben waar hij kan slapen of gewoon wat kan uitrusten. Ook al brengt hij de nacht soms liever in ons bed door, het is noodzakelijk om zijn eigen ruimte te markeren – een schuilplaats waar hij zich op elk moment van de dag kan verstoppen. Dit is een zeer belangrijk aspect bij de beslissing over de plaats van het bed van onze hond.

Juiste hondenbed kopen

De aanschaf van het juiste hondenbed kan een hele uitdaging zijn, hoewel niet iedereen zich daarvan bewust is. Een verantwoordelijke hondenbezitter moet proberen het product af te stemmen op de specifieke behoeften van de hond. Bovendien zijn er heel wat factoren waarmee we rekening moeten houden.

Waar te beginnen?

Op de markt van hondenaccessoires is het hondenbed een van de grootste afdelingen. Als we uit de tientallen beschikbare types het bed willen kiezen dat bijzonder geschikt is voor ons huisdier, moeten we weten waar we op moeten letten. Als we een hondenbed in de juiste vorm willen kopen, moeten we onze hond observeren en het bed kiezen dat het beste is voor zijn meest voorkomende slaappositie. Er zijn drie belangrijke hondenbed stijlen, zoals: rechthoekig, ovaal of rond.

Rechthoekige hondenbedden

Deze bedden zijn het meest populair, geschikt voor huisdieren die zich graag uitstrekken tijdens het slapen. Ze kunnen de vorm hebben van een honden mat, deken, matras, of in een klassieke versie met verhoogde zijkanten en een zachte vulling binnenin.

Ronde of ovale hondenbedden

Geschikt voor honden die de neiging hebben opgekruld te slapen. Ze zijn meestal verkrijgbaar in de vorm van een kussen of “nest” met hogere zijkanten, waardoor het huisdier er niet af kan glijden.

Als we al weten naar welke vorm we moeten zoeken, is het onbetwistbaar het belangrijkste om de juiste maat van het hondenbed te kiezen. In dit geval moeten we de exacte hoogte en lengte van onze hond opmeten, en dan aan elke kant minimaal 10-20 cm optellen. Op deze manier kunnen we de grootte van het bed berekenen dat onze beste vriend comfort zal bieden. Hij zal zich vrij kunnen uitstrekken tijdens het dutje, en hij zal genoeg ruimte hebben om al zijn geliefde speeltjes mee naar binnen te nemen.

 

Een bed is voor het leven

Als we een puppy in huis hebben, vooral een groot ras, moeten we het idee vergeten dat hetzelfde hondenbed ook goed voor hem zal zijn als hij volwassen is. Het is vooral mogelijk dat het niet lang meegaat, vanwege de scherpe puppy tanden die graag in alles bijten. Bovendien moeten we geen groot hondenbed kopen voor onze kleine pup, want dat zal hem geen gevoel van veiligheid geven, dat hij alleen kan vinden in de knusheid van het kleine nest. Dezelfde regel geldt voor volwassen honden.

Is het gemakkelijk schoon te houden?

Een andere belangrijke vraag die we ons moeten stellen om de juiste keuze te maken, is of het voorwerp gemakkelijk schoon te houden is. Vooral voor langharige honden is de mogelijkheid om de hoes van het hondenbed te verwijderen een groot pluspunt. We kunnen dit soort accessoires voor huisdieren zeer snel wassen en drogen. De regelmatige reiniging helpt bij het handhaven van een goede hygiëne en voorkomt de groei van micro-organismen. 

Wat zit er in?

Het is ook een goed idee om aandacht te besteden aan het soort vulling binnenin het hondenbed dat we willen kopen. Dit is van het grootste belang, vooral wanneer ons huisdier ouder is of gewrichtsproblemen heeft, en wanneer we een hond hebben die allergisch is voor verschillende stoffen. Momenteel zijn er vele opties op de markt, van elastisch schuim met functie van het lichaam vormgeheugen, via siliconen watten of balletjes, tot speciale anti-allergische vullingen, dezelfde als die gebruikt worden bij de productie van meubels voor mensen.

Ongewone oplossingen

Net als in het geval van kommen of kleding voor honden, zijn er in de sector van hondenbedden nog steeds nieuwe oplossingen in ontwikkeling. Sommige daarvan lijken misschien grappig, maar er zijn er ook die echt praktische toepassingen kunnen hebben.

Een goed voorbeeld kan een hondenbed met temperatuurregelaar zijn. Ze zijn ook nuttig voor buitenhonden. We kunnen ze in twee versies kopen: koelend – die oververhitting van het lichaam voorkomen, of verwarmend – voor alle kille honden. In de winkels vinden we ook verhoogde hondenbedden (die zorgen voor een betere luchtcirculatie vanaf de bodem), gemaakt van natuurlijke materialen (zoals riet, hout) of secundaire grondstoffen (vezels verkregen uit gerecycleerde plastic flessen), en hondenbedden die onze huismeubelen imiteren (bijv. een hondenbank) of verschillende grappige vormen hebben zoals een schoen, een auto, een koffer of een hangmat. Er zijn honderden mogelijkheden om uit te kiezen.

We moeten de tijd nemen bij het zoeken naar een geschikt bed voor onze hond, het is tenslotte niet zomaar een aankoop op korte termijn. Het is het item dat onze hond comfort, een gevoel van veiligheid en zalige ontspanning moet bieden, en een aanvulling moet zijn op de inrichting van ons huis. Het beste idee is om een hondenbed te zoeken dat beide combineert: de voordelen voor ons huisdier met de elegantie en stijl die bij ons interieur past. Ga je vaak op reis met de auto? Haal dan een reisbench voor je hond. Zo kan hij ook comfortabel reizen.