Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de juiste boiler voor thuis?

Er zijn veel verschillende soorten boilers beschikbaar. De meeste mensen weten al dat elektrische boilers efficiënter zijn dan boilers op gas en dat opslagtanks een beperkte hoeveelheid warm water per keer kunnen leveren. Maar er zijn nog een hele hoop vragen die je kan stellen bij het kiezen van een boiler bij jouw thuis. Als je deze vragen kan beantwoorden, wordt het veel gemakkelijker om een weloverwogen beslissing te nemen over welk type woning het beste bij jou past.

 

Wat is het beste type boiler voor u?

Ik hoor het je al zeggen, hoe werkt een boiler of welke boiler heb ik nodig? Het antwoord hierop verschilt en is afhankelijk van de eigenaar en zijn levensstijl. Als je voor het eerst een huis koopt, of als je weinig ervaring hebt met sanitair, lijkt een elektrische boiler de meest voor de hand liggende keuze. Maar het is niet de juiste keuze voor elk huis. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste boiler voor uw huis.

 

Wat is het verschil tussen elektrische en gasboilers?

Er zijn een paar dingen op te merken over elektrische en gasboilers. Ten eerste gebruiken elektrische boilers elektriciteit als warmtebron. Gasboilers gebruiken aardgas als warmtebron.
Dit betekent dat wanneer je de gas kachel aanzet, deze brandstof verbrandt. Dit is niet zo schoon als elektriciteit, en er zijn emissies aan verbonden. Een ander verschil kan zijn hoe de verwarming bijhoudt hoeveel water er in de tank zit en hoeveel warm water er kan worden gemaakt. Bij een gasboiler ontsnapt een deel van het aardgas als warmte wanneer je de brander aanzet. Dit is niet het geval bij een elektrische boiler. Bij een elektrische boiler wordt de warmte in stand gehouden door de generator, en er zijn geen emissies aan verbonden.
Wat je nodig hebt verschilt dus per huis en de eigenaar. Vaak is een elektrische boiler tegenwoordig de beste optie, ze zijn zuinig en werken perfect. Een gasboiler is niet perse een verkeerde optie, maar vaak iets wat je ziet in verouderde huizen, ze werken goed en snel maar zijn een stuk minder zuinig dan de elektrische boilers van tegenwoordig. Een tip is om eerst zelf grondig onderzoek te doen naar jouw huis zodat je beter weet wat in jouw huis past. Als je hier een beter beeld van hebt kan je een goede doordachte keuze maken bij de aankoop van een boiler.