Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Alarmsysteem

Inbreker laten schrikken door middel van slimme gordijnen

Als u op vakantie gaat, is het goed om te weten dat er iets in uw huis beweegt waardoor het lijkt alsof het bewoond is. Aanwezigheidssimulatie met slimme gordijnen kan de indruk wekken dat iemand thuis is door op verschillende tijdstippen gordijnen voor de ramen te trekken. Ook hebben sommige kamers soms de verlichting aan, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Dit helpt potentiële indringers af te schrikken. Dus geeft het een veilig gevoel. Naast dat het de indruk wekt dat iemand thuis is met slimme gordijnen kan je ook vanuit je bank jouw gordijnen open of dicht doen via je smartphone. hoe mooi is dat? 

Rolgordijnen samenstellen

 

Waarom kiezen voor slimme gordijnen

  • Gebruik de app of afstandsbediening om automatisch de gordijnen te openen en te sluiten vanaf je bank.

  • veiligheid! Wanneer een dief op elk moment van de dag of nacht de gordijnen dicht ziet, wekt dat de indruk dat er niemand thuis is, ondanks het bestaande verlichtingsprogramma. Je kunt de timer of schemerschakelaar gebruiken om de gordijnen te openen en te sluiten terwijl je weg bent, zodat je hem ook overdag kunt gebruiken alsof er iemand is. 

  • Sluit automatische gordijnen in fel zonlicht om te voorkomen dat meubels verkleuren en uitdrogen. 

  • Uiteraard is het ook mogelijk om bij zonsopgang de gordijnen te openen zodat het huis door de zon wordt opgewarmd.

 

Bestaande jaloezieën of rolgordijnen automatiseren

 

Ook zijn er slimme oplossingen om het openen en sluiten van bestaande jaloezieën en rolgordijnen te automatiseren. U kunt het openen en sluiten van de jaloezieën plannen met behulp van de smartphone-app. U kunt ook aangeven met welke snelheid dit gebeurt. Dit is erg handig als je langzaam en natuurlijk gewekt wilt worden. My Smart Blinds maakt het eenvoudig om uw huidige zonwering slimmer te maken. Momenteel regelt My Smart Blinds alleen de kanteling van de jaloezieën, dus ze gaan nog niet omhoog of omlaag. Deze app is nog in ontwikkeling en zal ervoor zorgen dat de automatische systemen in de toekomst kunnen communiceren met andere slimme apparaten. 

 

Bekijk hier alle elektrische rolgordijnen op maat