Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Loopbaanbegeleiding wat is dat?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt individuele opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , capaciteiten , motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de handige beroep te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe utiliseer ik mijn talenten optimaal. Een uitkomst op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, zelfstandigen en carrièremannen- en dames.

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

U heeft recht op loopbaanbegeleiding als u op het moment van uw verzoekschrift aan deze 3 voorwaarden voldoet:

Met de jobcheques bekomt u voordelige loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobcoachingtraject gaat u samen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens verkrijgt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw werk- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor professionele loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Hoe kunt u zichzelf verbeteren in uw beroep, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u verlangt meer uit uw loopbaan halen. Maar hoe doet u dit?

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ZZP’ers, carrièremannen- en lady´s die met vragen worstelen aangaande hun carrière en werknemers die in hun opzegtermijn en duur van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele moeilijkheden waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee ondersteunt.

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

U begeert bevordering maken of over een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondergaan zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende omgeving, de overzichtelijke systeem en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Cheque besteld; hoe nu verder?

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw jobcheque af te trekken van de heffingen.

 

Hoe zien jobcheques eruit?

Uw contactgegevens. De loopbaancheque is uniek en alleen voor u bestemd. Een cheque overnemen van een ander is onmogelijk.

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

 Wat mits ik mijn werk cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de jobcheque onbenut laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan bekomt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoen.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Als u geen recht op heeft, dan krijgt u een mail of brief met de reden waarom uw rekest is geweigerd. Wenst u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor gratis kennismakingsgesprek.

Betrekking test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de geschikte functie voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de propere kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft omtrent uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gemiddelde tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

Opzoek naar een loopbaancoach van Ucare?

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/10/stress-en-negatieve-energie-leren-omzetten-ontdek-hier-hoe-u-dit-doet/