Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Mediator Ede gezocht?

Vorige week was ik mediator in Ede zoeken op internet en kwam ik de website van Next Level Mediation tegen. Mijn vrouw en ik willen scheiden na zoveel jaar. Het is beter zo voor iedereen en zeker voor onze zoon van 12 jaar, die ook zeker merkt dat het niet meer gezellig is thuis en dat wij niet graag bij elkaar zijn. Daarom vinden wij dat het belangrijk is als wij naar een mediator gaan om te kijken hoe we haar opvoeding voort gaan zetten nu we niet meer bij elkaar zijn. Ook bij de rest van de scheiding denk ik dat het kan helpen om dingen makkelijk te kunnen oplossen en uit praten. Helaas vindt mijn man dit geen goed idee en volgens hem kunnen we het zelf oplossen thuis. Helaas zorgt dat nu al voor ruzies en daar hebben we alle twee geen zin in. Ik wil dit op een rustige, veilige manier oplossen en geen extra stress veroorzaken thuis.

Beiden partijen moeten willen

Een mediator kan echt zijn werk doen als beiden partijen moeten willen. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in elkaar en vooral samen te willen werken om een resultaat te bereiken. Wanneer de ene, dus mijn man in dit geval, geen zin daarin heeft kunnen we niet veel bereiken. Tijdens een kennismakingsgesprek vraagt een mediator of alle twee de partijen graag aan mee willen doen, en wanneer dat niet het geval is, gaat de mediator bijna niet eens aan beginnen.

Mediator Ede

Het is belangrijk dat jij een goed beeld hebt van de mediator in Ede. Ik heb tips gekregen van een mediator om met mijn man een gesprek in te gaan en te vertellen wat een mediator eigenlijk doet. Ik denk dat mijn man een ander beeld heeft van wat een mediator in Ede voor ons kan betekenen. Als ik dit uitleg wil hij het trajcet misschien wel aangaan.