Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Meer werkcomfort en ruimte besparen

Je staat op het punt om je werkruimte opnieuw in te richten. Altijd fijn, want zo kun je weer eens lekker opruimen en kijken of je nog nieuwe dingen moet aanschaffen. Je denkt er wel aan om nieuwe kranen aan te schaffen. Een bovenloopkraan zou niet misstaan. Zo heb je uiteindelijk in je werkruimte meer comfort, maar ook meer ruimte. Een bovenloopkraan loopt altijd langs het pand en bestaat uit een kraanligger die aan beide kanten voorzien is van een rijbalk. Wil je wat meer algemene informatie hierover? Lees dan verder.

 

Bovenloopkraan

Bij een bovenloopkraan heb je altijd de keuze uit een enkelliger of een dubbelliger. Bij een enkelliger hangt het takel aan de flensen onder de ligger en bij een dubbelligger rijdt het takel door middel van een katframe juist boven op de liggers. Een bovenloopkraan is er in drie verschillende soorten liggers, namelijk de profielligger, de kokerligger of de vakwerk v-ligger.

 

Profielligger

Voor dit soort kranen wordt er vaak gebruik gemaakt van de standaard beschikbare handelsprofielen. Ze zijn dan ook goedkoper dan gelaste kokerliggers of v-liggers. Deze loopkranen worden voornamelijk gebruikt tot 12 meter, maar ze kunnen wel geleverd worden tot een maximum van 18 meter. Ze hebben een laag eigen gewicht en kunnen altijd compact worden gebouwd. De maximale hijscapaciteit is 12,5 ton. Deze kranen worden veel gebruikt voor laag en gemiddeld hijswerk.

 

Kokerligger

Deze kranen hebben een op maat gelaste stalen koker. Dit is eigenlijk hetzelfde als een profielligger, maar er is met deze meer mogelijk. Er zijn namelijk meer bouwvormen mogelijk en de kranen kunnen grotere overspanningen aan doordat deze daar extra worden versterkt. Als je zwaar werk wil doen dan is deze kraan zeker ideaal.

 

V-ligger

Deze kranen zijn nauwkeuriger, sneller en hebben een langere levensduur. Dit is het alternatief voor de kokerligger kranen. Het ontwerp biedt verbeterde efficiëntie voor het hanteren van lasten en geeft een hogere verwerkingssnelheid dan de normale kokerliggers. De kraan is er als enkel- of dubbelligger.

 

Portaalkraan

Overweeg je nog steeds een bovenloopkraan voor in je werkruimte? Dan is een portaalkraan een goede keuze. De portaalkraan is een van de meest gebruikte werkplaatskranen voor het hijsen en verplaatsen van zware spullen. Met deze kraan verplaats je makkelijk zware onderdelen door middel van een bedieningskabel of zelfs draadloze bediening.

https://www.adaklein.nl/portaalkraan/