Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Muggenoverlast in huis voorkomen

Zodra het warmer weer wordt komen de muggen vanzelf weer. Muggenoverlast in huis ontstaat dan ook vaak in de zomer. Echter wordt het in Nederland steeds eerder warm en zijn de winters minder streng. Hierdoor zijn er hele hele jaar door meer muggen aanwezig dan een aantal jaren geleden. Gelukkig zijn er tal van manieren om muggenoverlast in huis zoveel mogelijk te voorkomen.

Oorzaak van een muggenplaag

We krijgen ieder jaar wel te maken met een muggenplaag. Meestal ligt dat aan de omgeving waar we wonen of om de dingen die we rond ons huis hebben staan. Waarschijnlijk is dit een voor muggen aantrekkelijke locatie. Een aantrekkelijke locatie voor muggen is er een waar de vrouwtjes mug graag haar eitjes wil leggen. Muggen leggen hun eitjes namelijk in stilstaand water. Denk aan een regenton, dakgoten of een emmer of potje met een laagje water erin. Dit in combinatie met warm weer zorgt ervoor dat dit een uitermate goede locatie is voor de mug om haar eitjes te leggen.

Muggen verjagen

Om een gunstige locatie voor muggen zoveel mogelijk de das om te doen, is het raadzaam om alle lege potjes en emmers op de kop te zetten of weg te halen. Belangrijk is eigenlijk om ieder object waar stilstaand water in kan staan weg te halen. Heb je een vijver in de tuin maar zitten daar geen vissen in? Wellicht is het raadzaam om deze alsnog te plaatsen. Vissen eten de eitjes op en houden het water in beweging. Omdat het natuurlijk erg lastig is om alle potentiele gevaarzones uit de weg te ruimen is het verstandig om muggen ook op een andere manier te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van horren, het neerzetten van een muggenlamp in huis of het plaatsen van speciale planten waar muggen niet van houden.