Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Veilig parkeren

Voor veel mensen blijven de onderdelen achteruitrijden, draaien en parkeren gevreesde onderdelen van het rijden. Want, in wat voor voertuig je ook rijdt, parkeren en achteruitrijden zijn dingen die je altijd moet doen. Vooral als je net in een nieuwe of een andere auto rijdt, kan het best moeilijk zijn. Elk voertuig heeft natuurlijk zijn eigen afmetingen, dus zeker in het begin is het best lastig schatten met parkeren en achteruit rijden. Het allerbelangrijkste bij het uitvoeren van speciale maneuvers, is de je eigen veiligheid en de veiligheid van iedereen om je heen. Door de jaren heen zijn er veel nieuwe veiligheidstechnieken uitgevonden die het leven van de bestuurder en de inzittenden van een voertuig veiliger maakten.

 

Allereerst de spiegels, die zorgen voor het beste zicht en verkleinen de dode hoek. Hoe meer je kan zien, hoe veiliger. Dan heb je nog autogordels, deze verplicht zijn op alle zitplaatsen in de auto sinds 1992. Autogordels voorkomen ongelukken met een dodelijke afloop omdat ze de passagiers op hun plek houden bij een aanrijding. Het zelfde leehnavasor geldt voor airbags. Wist je dat die al in 1952 zijn uitgevonden? Pas jaren later werd de airbag echt in gebruik genomen, namelijk in een Mercedes. Een meer recent middel dat voertuigen veiliger maakt, is het ABS (Anti Break System), dit systeem voorkomt dat je slipt bij het hard remmen en voorkomt zo ongelukken. Dit gebeurt doordat de ABS automatisch ‘pompend remt’.

 

Tot slot wordt de veiligheid in de auto erg bevorderd door de achteruitrijcamera. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat je bij het achteruitrijden en parkeren meer zicht hebt, waardoor botsingen, ongelukken en irritaties voorkomen kunnen worden. Door de achteruitrijcamera kan je méér zien dan wat je ziet door de spiegel. Achteruitrijcameras hebben een brede kijkhoek, soms wel van 270 graden, zodat je zoveel mogelijk kan zien. Bij voorkeur worden ze hoog op het voertuig geplaatst, ook zo zorg je voor het beste zicht. Wil jij nou een achteruitrijcamera kopen? Ga dan naar VanZwitserland.nl, dat is dé specialist in achteruitrijcamera’s!

https://www.vanzwitserland.nl/