Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Waarom high school in Amerika volgen?

Amerika is een fantastisch land voor een uitwisselingsjaar. Bij veel jongeren is dit ook het geliefdste land voor een uitwisselingsjaar. Het land heeft uitstekende high schools en universiteiten. Tijdens je jaar zal je veel van het land kunnen ontdekken. Veel jongeren kiezen voor Amerika omdat het typische ‘American life’ de wens van velen blijft. Houd jij van een avontuur? Dan is een reisprogramma van Travel Active echt iets voor jou. Ben jij nou benieuwd waarom je voor Amerika moet kiezen tijdens je uitwisselingsjaar? Lees dan dit artikel verder!

Het studentenleven is uniek

Het studentenleven in Amerika is zeer bijzonder. Als student kun je je aansluiten bij vele studenten verenigingen en clubs. Ook kun je bij veel activiteiten deelnemen. Tijdens je uitwisselingsjaar zal je ook veel vrienden maken. De activiteiten zorgen ervoor dat het makkelijker wordt om vrienden te maken. Net zoals in alle Amerikaanse films, wordt je opgehaald door een schoolbus om naar school te gaan. De lessen op de high school beginnen al om acht uur ‘s ochtends. Na ongeveer vier lessen zal je een pauze krijgen. In de kantine kun je voordelig en goed eten. Ze bieden grote en warme maaltijden aan. De lessen op een Amerikaanse high school eindige al om drie uur ‘s middags. Je krijgt elke dag dezelfde vakken. Kies daarom vakken die je leuk vind en waar je goed in bent. 

Hoe ziet het schooljaar eruit?

Het schooljaar bestaat uit twee semesters. Het eerste semester begint in augustus of september. Daarna volgt het tweede semester in januari of februari. Het Amerikaanse schoolsysteem duurt twaalf jaar. Dit kan je natuurlijk niet inhalen tijdens je uitwisselingsjaar. Je zal dus als uitwisselingsstudent in de 10th, 11th of 12th leerjaar worden geplaatst. Dit hangt af van je leeftijd. Een lesuur duurt in Amerika overal 60 minuten. Iedereen kiest andere vakken, dus je zal niet altijd met dezelfde klasgenoten zitten. Er zijn wel een aantal verplichte vakken die je moet volgen. Dat zijn: Engels en geschiedenis en dan voornamelijk de Amerikaanse geschiedenis. Het doel van een high school is dat je ook nog andere talenten ontdekt en jou te stimuleren met jouw talenten. 

Waarom high school in Amerika volgen?

Het is een bijzondere kans die je niet snel zal vergeten. Je zal je zelf gaan ontdekken en ontwikkelen. Je verbetert ook nog op een leuke manier je Engelse taal. Je leert ook veel van de Amerikaanse cultuur. Je leert ook veel van je gastgezin. De gezinnen in Amerika hebben ook hele andere normen en waardes dan wij in Nederland hebben. Je zal al snel merken dat je zelfverzekerder, zelfstandiger en volwassener wordt. Tijdens je semester of jaar in Amerika verbreed je je horizon en toekomstmogelijkheden en krijg je een andere kijk op de wereld.