Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Wat mag u absoluut niet in een toiletafvoer gooien?

Het doorspoelen van andere dingen dan toiletpapier kan veel invloed hebben op de kwaliteit van jouw afvoer. Sommige spullen kunnen namelijk voor een verstopping zorgen. Dit wil niemand natuurlijk. Niemand wil problemen met zijn afvoer. Dit kan een vieze lucht met zich meebrengen en het kan dan ook zo zijn dat je een ontstoppingsbedrijf moet inschakelen. Een ontstoppingsdienst bij DG-riooltechniek is voordelig, want zij maken gebruik van professioneel gereedschap en hun professionals weten precies wat ze moeten doen.

Vochtige doekjes of babydoekjes

Het doorspoelen van antibacteriële of babydoekjes is niet goed voor de afvoer van de wc. Veel mensen spoelen deze doekjes wel nog door de wc, echter kunnen deze doekjes voor een verstopte afvoer zorgen. Dit komt doordat de doekjes niet makkelijk afbreekbaar zijn. Ze zijn zwaarder dan toiletpapier, daarom spoelen ze niet makkelijk door. Deze hygiënische doekjes horen dus niet thuis in ons toilet. Het is daarom verstandig om een afvalbakje naast jouw wc te zetten zodat de doekjes hierin kunnen worden weggegooid. 

 

Heb jij een toiletruimte waar regelmatig verschillende mensen gebruik van maken? Dan kunt je er altijd voor kiezen om een waarschuwingsbriefje op de deur te plakken. Is jouw riool verstopt geraakt? Schakel dan DG-riooltechniek in. Zij leveren professioneel werk en zo is de verstopping snel opgelost. 

Tampons of maandverband

Het wordt afgeraden om tampons of maandverband in jouw wc te gooien. Dit absorbeert water en hierdoor wordt het materiaal veel zwaarder en het is erg slecht voor het milieu. Hierdoor kan dit materiaal minder makkelijk doorspoelen en zorgt dit vrijwel direct voor een verstopping. Tampons en maandverband horen in de afvalbak!

Olie en frituurvet

Ook kunnen oliën en frituurvetten ervoor zorgen dat jouw afvoer of riolering verstopt raakt. Het vet stolt en hecht zich aan de binnenkant van de leidingen waaraan vervolgens ander vet, zeep en toiletpapier blijven plakken. Hierdoor wordt de diameter van de afvoer steeds kleiner waardoor deze uiteindelijk dichtslibt en voor problemen zorgt… Restjes olie en vet kan je daarom altijd het beste eerst met keukenpapier af doen. Gooi het keukenpapier dan in de prullenbak weg.