Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Zo schrijf jij een goede conclusie voor je scriptie!

Als je bezig bent met de afrondende fase van je scriptie dan kun je er niet omheen dat er ook een conclusie moet komen. In de conclusie benoem je nog eens de centrale hoofdvraag en geen je hier antwoord op. Het is belangrijk dat je in de conclusie alleen observeert, interpreteren wat dit betekent, doe je namelijk later pas in de discussie. Het schrijven van een conclusie scriptie kan soms best lastig zijn omdat je nog geen analyse mag maken. In deze blog geven we je meer tips voor het schrijven van je conclusie, lees dus snel verder!

 

Tips die jou kunnen helpen!

Tijdens het schrijven van je scriptie is het belangrijk om er een goed lopend verhaal van te maken. Let daarbij vooral op de structuur! Beantwoord de vragen op een verhalende manier en zorg dat je niet alleen vraag en antwoord aanhoudt. We weten hoe lastig het is, maar probeer echt alleen op te schrijven wat je hebt gevonden en dus nog geen interpretaties gaat maken! Om je conclusie af te sluiten raden we aan om te eindigen met een krachtige slotzin. Hierin geef je nog één keer kort antwoord op je hoofdvraag. Het laatste belangrijke punt dat we nog met jullie willen delen is dat je nooit nieuwe informatie mag leveren in je conclusie! Je geeft alleen een korte samenvattingen van je bevindingen en nieuwe informatie toevoegen op dit punt is echt een no go.

 

Interpreteren van je conclusie

Zoals we eerder zeiden interpreteer je je bevindingen pas in de discussie. In dit deel mag je dus wel je resultaten analyseren en interpreteren. Ook kun je in dit gedeelte kijken wat de consequenties van jouw onderzoek zijn. Je laat zo namelijk zien dat je kritisch kunt zijn en objectief kunt reflecteren op het werk dat jij hebt gemaakt. 

 

Hulp bij je scriptie

We hopen dat we je met deze blog een eindje op weg hebben geholpen voor het schrijven van je conclusie! Het schrijven van een scriptie is nou eenmaal een stressvolle periode. Om die reden kiezen veel studenten ervoor om de hulp in te schakelen van een scriptie begeleider. Zo iemand kun je in op ieder moment gedurende je afstudeerperiode in schakelen. Dit is een onafhankelijk persoon die bijvoorbeeld jouw scriptie nog een nakijkt voor je het inlevert en er zo met een frisse blik naar kijkt!

 

https://www.topscriptie.nl/