Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Zo vaar jij veilig!

Er is niks leuker dan een dagje heerlijk varen bij lekker weer. Je neemt een paar vrienden mee, en gaat zo snel mogelijk het water op. Je kan hier heerlijk afkoelen, maar ook lekker bruin worden door in de zon te gaan zitten. Het is wel belangrijk dat jij -en je vrienden- dit veilig doen. In deze blog geven wij drie tips hoe jij dit het best kan doen.

  1. Zwemdiploma’s

Het klinkt misschien heel dom, maar het is vooraf handig om te checken of iedereen kan zwemmen. Je gaat er misschien vanuit dat elke Nederlander dit kan, maar dat is niet het geval. Als je op een boot stapt, is het wel essentieel dat je dit kan. Mocht het misgaan en je moet het water in, dan moet je jezelf kunnen redden. Ook kan je nagaan welke zwemdiploma’s iedereen heeft die meegaat, mocht je je op wild water gaan bevinden. 

  1. Blijf nuchter

Als jij een dag met je vrienden het water opgaat, is het heel aantrekkelijk om daar snel een biertje bij te pakken. We geven je groot gelijk! Maar, dit is niet per sé handig, vooral niet als je ook over gevaarlijke wateren gaat. Het is handig om sowieso één iemand aan te wijzen die niet zal drinken, zodat deze de boot kan besturen als dit nodig is. Het is natuurlijk nog beter om dit allemaal te doen, zodat je allemaal alert blijf in riskante situaties.

  1. Neem een reddingsvest mee

Zorg ervoor dat er voor iedereen die meegaat een reddingsvest aanwezig is. Stel, jij komt in de problemen met het varen. Het is dan wel zo handig dat je een reddingsvest hebt. Hiermee blijf jij drijven, en ga je dus niet kopje onder. Check vooraf of jij voor een reddingsvest, of voor een zwemvest gaat. Reddingsvesten komen met kraagjes, die ervoor zorgen dat jij niet kopje onder gaat. Zwemvesten hebben deze niet, maar zorgen wel voor meer bewegingsvrijheid. Als jij gaat varen met allemaal gevorderde zwemmers, is het oké om voor een zwemvest te gaan. Maar, is dit niet het geval? Ga dan zeker voor een reddingsvest. Dit kan je leven redden in gevaarlijke situaties. 

 

https://www.boottotaal.nl/